Siyam İkizi Nedir? Siyam İkizinin Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir?

Siyam ikizi yapışık ikizler anlamına gelir. Özel durumları olan bu ikizlerin meydana gelmesi ise anne karnındaki bir süreçtir.

23.08.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-11:34) Siyam İkizi Nedir? Siyam İkizinin Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir?

Siyam ikizlerinin hayatları zordur. Çünkü normal bir yaşam sürmeleri kolay değildir. Peki, tedavisi var mıdır?

SİYAM İKİZİ NEDİR?

Yapışık ikizler, fiziksel şekilde birbirine birleşik olarak doğan iki bebeklerdir. Yapışık ikizler, erken bir embriyo sadece iki kişiyi meydana getirmek için kısmen ayrıldığında oluşur. Bu embriyodan iki fetüs gelişecek olsa da, fiziksel şekilde bağlı kalacaktır. Yapışık ikizler aynı zamanda bir veya daha fazla iç organını ortak kullanabilir. Yapışık ikizlerin geneli rahimde ölü doğar veya doğumdan kısa bir zamanın ardından ölür. Yaşama tutunan bazı yapışık ikizler cerrahi olarak ayrılabilir. Cerrahinin başarısı, ikizlerin nerede birleştiğine, kaç tane ve hangi organların ortak kullandığına ve aynı zamanda cerrahi ekibin deneyim ve becerisi ile ilişkilidir.

SİYAM İKİZLERİNİN BELİRTİLERİ

Yapışık ikiz gebeliğini belli eden özel bir belirti veya semptom mevcut değildir. Öteki ikiz gebeliklerde olduğu gibi uterus, tek bir fetüste göre daha hızlı gelişebilir ve gebeliğin başlarında daha çok yorgunluk, bulantı ve kusma meydana gelebilir. Yapışık ikizler, normal ultrason kullanılarak gebeliğin erken döneminde fark edilebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal