Sallama Çayların İçinden Böcek Kaş Kirpik Çıktı!

Her mevsim severek tükettiğimiz bitki çayları aslında o kadar masum değil mi? Yapılan labaratuvar araştırmaları sonucunda sallama poşet çayların içinden çıkanlar hayrete düşürdü. Peki sallama çay yerine ne içilmeli? Bitki çayı alırken nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı.

23.08.2019-11:04 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-10:42) Sallama Çayların İçinden Böcek Kaş Kirpik Çıktı!

Laboratuvar incelemeri ile yürütülen araştırmada, piyasada satılan poşet çaylar ve tek tür şeklinde paketlenmiş bitkisel drogların içinde ölü böcek parçaları, kaş, kirpik gibi yabancı maddelerle karşılaşıldı.

ÜSTÜNDE YAZAN BİTKİYİ GÖREMEDİK

Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özdemir Nath, piyasada satışta olan poşet çaylar ve tek tür şeklinde paketlenmiş bitkisel drogların içerisinde böcek parçaları, kaş, kirpik gibi maddeler tespit ettiklerini belirtti. Dr. Nath, "Mikroskobik çalışmalarda neler bulunduğunu ve doğru türün olup olmadığını tespit ediyoruz. Maalesef hem poşet hem de mono drog dediğimiz tek olarak bitkilerin paketlendiği ambalajların içeriğinde böcek parçaları, kaş, kirpik ve saç teli gibi çok farklı yabancı maddelergözlemledik. Bununla beraber üzerinde yazan bitkiyi bulamadığımız birçok örnek oldu. Mesela üzerinde adaçayı diyor ama içerisine başka birçok bitki karışmış olabiliyor” dedi.

ECZACILARA DANIŞMADAN ALMAYIN

Bitkilerin iyi tarım uygulamaları prosedüründe her bir türün kontrollü üretilmesi ve standart bir biçimde paketlenip halka ulaştırılması gerektiğini söyleyen Dr. Nath, "Tıbbi bitkisel çayların önemli bir uzmanlık gerektirdiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Bu hususta lisans düzeyinde eğitim alan tek meslek grubu eczacılardır. Bu sebeple de tıbbi etkisi olan her türlü bitkisel ürünün kullanımı hususunda danışılması gereken kişiler eczacılardır” şeklinde konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal