Dang Humması Nedir? Dang Humması Ölümcül müdür?

Bir sivrisinek türünün ısırması ile bulaşan ve tedavisinin erken olması gereken bulaşıcı hastalıklardan biridir. 2019 yılı itibari ile dünyanın en tehlikeli hastalıkları arasındadır. Peki, belirtileri nelerdir?

23.08.2019-11:24 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-11:20) Dang Humması Nedir? Dang Humması Ölümcül müdür?

Dang humması olarak ifade edilen kırık kemik humması oldukça sancılı olan bir bulaşıcı hastalıktır. Son zamanlarda dünyada yayılmaya başlayan bu hastalık ölümcül bir niteliktedir.

DANG HUMMASI (DANGUE FEVER) NEDİR?

Dang ateşi bütün dünyada tropikal ve subtropikal yerlerde endemik olarak var olan, şiddetli grip benzeri belirtilere sebep olan bulaşıcı bir hastalıktır. Kırılmış gibi kemik ağrılarına sebep olduğu için ’kırık kemik humması’ olarak da adlandırılır. Etkeni flavivirüs ailesinden Dang virüsüdür. Dang virüsünün tanınan 4 türü vardır. Bir türüyle hastalık geçirenler öteki türleriyle de yeniden hastalanabilirler. Özellikle Kuzey Amerika'da yaygındır.

DANG HUMMASI NASIL BULAŞIR?

Enfekte sivrisineğin ısırmasıyla Dang virüsü deriden geçer, kana karışır ve ateşin artmasından 24 saat sonra hastaların kanında oldukça miktarda bulunur. Dünya Sağlık Örgütü'nün son listelemesine göre Dang enfeksiyonları 4 klinik türde de meydana gelebilir.

DANG HUMMASI BELİRTİLERİ

Tanımlanamayan ateş veya buluşıcı sendrom
Klasik Dang ateşi
Dang hemorajik ateşi
Dang şok sendromu

DANG HUMMASI ÖLDÜRÜR MÜ?

Klinik muayene ve kan tahlilleri tanı konulabiliyor. Virüs hastalığın 5. gününe kadar kandan çıkarılabilir. Ancak özel bir tedavisi yoktur .Dang humması teşhişi geç olur ve tedavi edilmezse ölümcül bir hastalıktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal