Sivasspor, Galatasaray Maçında Kural Hatası Var Mı?

2-2 eşitlikle sonuçlanan Sivasspor - Galatasaray maçında Sivasspor'un attığı 2. golde yaşanan penaltı pozisyonu dikkat çekti. Peki penaltı sırasında kural hatası var mı?

09.03.2020-10:16 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-10:11) Sivasspor, Galatasaray Maçında Kural Hatası Var Mı?
Süper Lig'de Sivasspor ile Galatasaray maçı 2-2 berabere biterken Sivasspor'un kaydettiği 2. gol çok konuşuldu.

Maçın 59. dakikasında Emre Kılınç'ın kullandığı penaltıyı Fernando Muslera tuttu, dönen topu Emre ağlarla buluşturdu.

Golün sonrasında Galatasaraylı taraftarlar, Emre'nin vuruşu sırasında bir başka Sivasspor futbolcusu Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahası içine erken girdiğini ve penaltının kaçmasının sonrasında hakem Mete Kalkavan'ın oyunu durdurması gerektiğini söyledi.

Galatasaray seyircileri, kural hatası yapıldığını öne sürerken Sivasspor taraftarı ise Mert Hakan ile beraber Sofiane Feghouli'nin de ceza sahası içine girdiğini bu yüzden kural hatası olmadığını savundu.

Pozisyonu yayıncı kuruluşa değerlendiren eski hakem Deniz Çoban ise şu sözleri söyledi:

''Penaltı vuruşu anında hem Galatasaraylılar hem de Sivassporlular ceza sahasına erken giriyor ve ihlalde bulunuyorlar. Bu penaltının tekrarlanması lazım.''

"Her iki takım oyuncusu da oyun kurallarını ihlal ederse, bir oyuncu daha ciddi bir ihlal gerçekleştirmediği sürece (örn. Kural dışı yanıltma) penaltı vuruşu tekrarlanır. Eğer kaleci ve vuruşu yapan oyuncu aynı anda bir ihlal yaparsa:

*Eğer vuruş kaçırılır veya kurtarılırsa, vuruş tekrarlanır ve her iki oyuncuya da ihtar verilir.

*Eğer vuruş gol olursa, gol iptal edilir. Vuruşu yapan oyuncuya ihtar verilir ve oyun savunma takımı lehine endirekt serbest vuruş ile tekrar başlatılır."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal