Sırt Masajı Nasıl Yapılır? Sırt Masajı Yapmanın Püf Noktaları

Hem fiziksel hem ruhsal anlamda kişiyi rahatlatan ve iyi hissettiren sırt masajı nasıl yapılır? Sırt masajı yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Sırt maskesinin faydaları nelerdir? Gelin merak ettiklerinize birlikte bakalım.

01.07.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-12:32)

Sırt masajı yaparken yapmanız gereken şey, ortam sıcaklığını rahat hissedeceğiniz derecede ayarlamak olmalı. Bulunduğunuz odanın çok soğuk ya da çok sıcak olmamasına özen gösterin.

SIRT MASAJI NASIL YAPILIR?

Bu süreçte vücudunuzun soğumaya başlayacağını aklınızdan çıkarmamalısınız. Masajı sert bir yüzey üzerinde yapmak en doğrusu olacaktır.

Nazik masaj hareketleri ile başlayıp omuzdan bele ve sırta doğru masaj uygulayabilirsiniz. Omuz bölgesindeki hareketler yoğun fakat yumuşak olmalıdır. Masajı avuç içleri ile uygulamalısınız. Omuz bölgelerindeki belirli noktalara nazikçe bastırıp basınç teknikleri de uygulayabilirsiniz. Yine sorunlu bölgelere baş parmaklar ile hafif uyarıcı darbelerde bulunabilirsiniz. Masaj yaparken aromaterapik yağlar iyi gelir. Bu yağlar hem sürtünmeyi kolaylaştırır rahatlamanızı hızlandırır, hem de hoş bir koku oluşturur.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal