Omuz Masajı Yaptırmak Ağrıyı Arttırır mı?

Omuz ağrısının sebepleri nelerdir? Omuz ağrısı nasıl geçer? Omuz masajı yaptırmak sağlıklı mı? Günlük hayatın stresi omuzlarımıza ağrıları biriktirebilir ve bundan kurtulmak isteriz. Peki uzmanlar omuz masajı hakkında nasıl uyarıyor? Gelin içeriğimizde birlikte bakalım.

29.05.2019-11:30 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-11:19)

Omuz masajı sağlıksız mı sağlıklı mı? Uzmanlar bu konuda ne diyor? Bilinçsizce yaptırılan masajlar ağrıyı arttırıyor. İşte omuz masajına dair bilinmesi gerekenler ve dikkat edilmesi şart olan durumlar...

OMZA MASAJ AĞRIYI ARTTIRABİLİR!  

Omuza masaj yaptırmak ağrıyı azaltmaktan ziyade aktive edebilir. Masajla birlikte bilinçsizce yapılan ya da yaptırılan omuz hareketleri ya da manipülasyonları ağrı uyandırarak eklem ve döndürücü adalelerdeki hasarın boyutlarını büyütebilir.

AĞIRLIK KALDIRIRKEN AMAN DİKKAT!  

Kaç kilo ağırılık kaldırdığımızdan ziyade hangi adale grubunun ne kadar etkileşim içinde olduğu önemlidir. Bunun yanı sıra adaleye aşırı gerginlik verecek, ağırlıkların yeniden yeniden kaldırılması özellikle omuz çevresi adalelerimizde akut ya da kronik hasarlar oluşturabilir. İlk seferde aşırı yüklenmeler fark etmesek de adalelerimiz ve yapıştıkları tendonlar (kiriş) hasarlanır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal