Yağ Bezelerine Evde Yapılacak Doğal Müdahaleler

Yüzde özellikle göz çevresinde yağ bezeleri neden oluşur? Yağ bezelerini evde yapılacak müdahaleler ile yok edebilir miyiz? Hangi aşamaya gelirse doktora görünmemiz gerekir? Yağ bezeleri hakkında merak ettiklerinizi derledik.

28.05.2019-14:47 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-14:35)

Enerji kaynaklarını yakan sistem metabolizmamızdır. Metabolizmada aksaklıklar olduğunda bazı hastalıklar meydana gelir. Yağ yakımında aksaklıklar olduğunda saç yağlanması, kalp rahatsızlıkları ve yüzde yağ bezeleri oluşur.

YAĞ BEZELERİ HANGİ NEDENLERLE OLUŞUR?

- AŞIRI YAĞLI BESLENME

- TESTESTERON HORMONUNUN AŞIRI SALGILANMASI

- GÜNEŞ IŞIĞININ ETKİLERİ

YAĞ BEZELERİNE İYİ GELEN ÖNERİLER  

Sizi rahatsız etmeyen yağ bezeleri merhem sürdüğünüzde geçebilir ancak büyük yağ bezeleri için doktor tedavisi şarttır. Doktor tedavisine ilave olarak evde bunları deneyebilirsiniz. 

- Yağ bezelerini buharda tutarak yumuşamasını ve patlamasını sağlamak.

Buharın verdiği nem, bezenin içindeki yağı harekete geçirir ve tıkanıklığı açmaya destek olur. Banyoda sıcak suyu açarak buhar elde edebilir; ardından bu buharlı ortamda sıcak su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

- Sirke ile pansuman

Yağ bezesinin enfeksiyon kapmasını engellemek ve daha kısa sürede küçülmesini sağlamak adına zaman zaman sirke ile pansuman yapabilirsiniz. Sirkenin etkisini arttırmak için beze üzerine pamukla sirke sürüldükten sonra üzerini gazlı bez ile kapayın arada gazlı bezi açıp, bölgeyi temizleyerek aynı işlemi tekrarlayın.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal