Bebeğinizde Sırt Dikeni Çıktıysa Ne Yapmalısınız?

Yetişkinlerde gördüğümüz topuk dikeni ile karıştırılmaması gereken bebeklerde sırt dikeni, birçok annenin dikkatinden kaçar. Peki, sırt dikeni nedir? Bebeklerde sırt dikeni niçin çıkar? Bebekteki sırt dikeni nasıl yok edilir ve sırt dikeni masajı nasıl yapılır?

28.05.2019-13:25 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-13:12)

Bebeğe herhangi bir zararının olup olmadığı henüz bilinmeyen sırt dikeni, fark edildiğinde masaj yapılarak rahatlatılmalıdır.  Masajda kullanılabilecek olan hakiki zeytinyağı elleri kayganlaştırarak daha pratik masaj yapma imkanı sağlarken, cildin zarar görmesini engelleyerek dikenlerin dökülmesini sağlar.

BEBEKLERDE SIRT DİKENİ ÇIKMASININ NEDENİ  

Bebeklerde çıkan sert dikenler, çoğunlukla banyo esnasında annenin bebeğin vücudunu ovalamasıyla ortaya çıkar. Bu sert kılları düşürmek için her banyo sonrasında masaj yapmak iyi gelecektir. Fakat, içinizin rahat etmesi için doktora götürmeyi de deneyebilirsiniz.

SIRT DİKENİ MASAJI NASIL YAPILIR?  

Banyo yaptırırken bebeğinize uygulayacağınız masaj, cildini rahatlatacak ve sırt dikenini dökecektir. Doğal bir zeytinyağı ile ya da masaj yağını elinizin ayasını orta kuvvette bastırarak dairesel hareketlerle masaj yapın. Banyo bitince önce sabunsuz bir vaziyetteyken uygulamanız gereken bu masajı 1-3 dakika sürdürün.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal