29.05.2018-16:45 (Son Güncelleme:28.03.2024-13:13)


1

Karabiber yağının ısı veren ve iltihap önleyici içeriği sayesinde etkili bir önem attırıcı, ağrı kesicidir. Kas incinmeleri, tendon iltihabı ve romatizmal semptomlar gibi durumlarda doğal bir çözüm olarak karabiber yağını tercih edebilirsiniz.



2

Kolesterolü Düşürür

Kolesterolü Düşürür

Karabiberin kolesterol ve trigliseridi düşürdüğü bilinmektedir. Kalp ve damar sağlığında etkin bir biçimde kullanılan karabiber yağını salatalarınıza ekleyerek ya da tek olarak tüketebilirsiniz. Bu sayede hem yiyeceklerinizi tatlandırır hem de sağlığınıza kavuşmuş olursunuz.



3

Viral Virüsleri Yok Eder

Viral Virüsleri Yok Eder

Uzun süreli antibiyotik kullanımları vücudu ilaca dirençli hale getirebiliyor. Yapılan araştırmalarca da kanıtlanmış olan karabiber yağı sayesinde hücrelerde bozulma olmadan bakteri ve virüsleri yok ettiği gözlemlenmiştir.



4

İştah Açıcıdır

İştah Açıcıdır

Keskin ve yakıcı bir kokusu bulunan karabiberin koku almayı arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Karabiber yağının bir özelliği de iştah açıcı olmasıdır. Bu özelliği pek bilinmese de oldukça etkilidir. Özellikle nörolojik sebeplerden ötürü oluşan yutma ve yutkunma sorunlarını ortadan kaldırmakta karabiber yağı büyük bir rahatlama sağlamaktadır.



5

Yemek Koruyucudur

Yemek Koruyucudur

Yemeklerde bir süre sonra çeşitli mikroorganizmalar türemeye başlar. Bu durumu önlemek ve yemeklerinizi ömrünü biraz daha uzatabilmek adına yemeklerinize birkaç damla kadar karabiber yağı damlatabilirsiniz.



6

Vücuda Detoks Etkisi Yapar

Vücuda Detoks Etkisi Yapar

Karabiber yağı lokal olarak uygulandığında bölgenin ısınmasını sağlar ve bu yöntemle terleme oranı da artar. Ayrıca idrar söktürücü özelliği sayesinde idrara çıkma oranını arttırarak vücuttaki toksinlerden en hızlı biçimde kurtulmayı amaçlar.



7

Sindirime Yardımcıdır

Sindirime Yardımcıdır

Karabiber yağı idrar söktürücü özelliğinin yanı sıra kabızlık, diyare ve gaz gibi sindirim rahatsızlıklarına da etki ederek oluşan rahatsızlığın giderilmesinde önemli bir rol oynar. Sindirim sistemini de düzenlemeye yardımcı olan karabiber yağı sayesinde bir çok sindirim sistemi hastalıkları doğal olarak çözüme kavuşturulabiliyor.



8

Kanser Önleyicidir

Kanser Önleyicidir

Yapılan bir araştırmaya göre karabiber yağı, iltihap önleyici, antioksidan ve kanser önleyici davranışlar sergilediği görülmüştür. Bu çalışmada görülen şu ki karabiber yağını düzenli tüketen kanser hastalarının kanserlerinin vücutlarına daha yavaş yayıldığı ve kanser olmayan kişilerde de tüketmeyenlere oranla kanser riskinin daha az olduğu saptanmıştır.



9

Anksiyete & Sigara Krizlerini Azaltır

Anksiyete & Sigara Krizlerini Azaltır

Araştırmalara göre karabiber yağı tüketen ve sigara içen kişilerde bir sonraki sigaraya kadar geçen bekleme sürelerinde bir kriz içerisine girmedikleri görülmüştür. Ayrıca anksiyete rahatsızlığına sahip kişilerde de karabiber yağı çokça faydalarını göstermiştir.



10

Kan Dolaşımını Teşvikler

Kan Dolaşımını Teşvikler

Kan dolaşımını destekleyerek kanını akış hızını kuvvetlendiren karabiber yağı, mukus oluşumlarında da oldukça etkilidir. Özellikle zerdeçal, tarçın gibi karışım halinde tüketildiğinde faydasını daha iyi gözlemleyebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR