Unutkanlığa İyi Geliyor! Haşhaşın İnanılmaz Faydaları

Haşhaşın bilinmeyen faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara şifa olur? Doğada bulunan en kuvvetli ağrı kesici olan haşhaşın daha nice yararlarını sizler için derledik. Yemeklerinize böreklerinize lezzet katacak haşhaşı daha yakından tanıyalım.

28.05.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-13:56)

Uzmanlar haşhaşın doğadaki en doğal ağrı kesici olduğunu belirtiyor. Yapılan çalışmalara göre de bilimsel olarak kanıtlanmış bu durum.. Peki haşhaşın faydaları nelerdir? Haşhaş hangi hastalıklara şifa olur? İşte haşhaşın bilinmeyen faydalarını sizler için bir araya getirdik.

ADET SANCILARINI AZALTIR  

İçeriğinde morfin, kodein, tebain, papaverin ve narkotin gibi yatıştırıcı maddeler bulunmaktadır. Adet sancılarını azaltıcı özelliğe sahiptir. Haşhaş kullanırken dikkatli olunması gerekir. İçerisinde çok güçlü antioksidanlar bulundurması sebebiyle  haftada en fazla 3 kere tüketilmelidir.

SİNİRLERİN YATIŞMASINI SAĞLAR  

Haşhaş içeriğinde narkotin maddesi bulunduran bir bitki türüdür. Bu özelliği de doğada bulunan en güçlü yatıştırıcı olmasını sağlar. Bu madde sinir hücrelerinin yatışmasını sağlamaktadır. Bununla birlikte vücutta stres ve depresyona bağlı olarak gelişen olumsuzlukların da giderilmesini sağlar.

UNUTKANLIK VE ALZHEIMER HASTALIKLARINI ÖNLER

Beyin sağlığı için en etkili mineral omega - 3'tür. Bu mineral bakımından en zengin besin de balıktır. Fakat balık tüketmeyenler için diğer en ideal besin haşhaş olabilir. Haşhaşın içerdiği özde omega -3 yağ asidi mevcuttur. Asit sinir hücrelerinin daha sağlıklı işlemesini sağlayarak unutkanlık ve alzehimer gibi hastalıkların ortaya çıkmasını engeller. Ayrıca omega-3 yağ asidi kötü kolesterol seviyesini düşürüp kalp ve damar sağlığını korur.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal