Sınıf geçmede hangi notlar geçerli olur? 1. dönem notları sınıf geçmede geçerli mi?

Ülkemizde pandemi döneminde öğrenciler için sınıf geçme konusunda bazı kurallar getirilmişti. Bu kurallardan birisi ise tüm öğrencilerin birinci dönem notuyla sınıfı geçebilmesiydi. Ülkemizde gelinen normalleşme sürecinde ise bu kuralının geçerli olup olmayacağı öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki sınıf geçmede hangi notlar geçerli sayılacak? 1. dönem notları sınıfı geçmede etkili olacak mı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

05.04.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-15:52) Sınıf geçmede hangi notlar geçerli olur? 1. dönem notları sınıf geçmede geçerli mi?

Ülkemizde pandemi döneminde öğrenciler için sınıf geçme konusunda bazı kurallar getirilmişti. Bu kurallardan birisi ise tüm öğrencilerin birinci dönem notuyla sınıfı geçebilmesiydi. Ülkemizde gelinen normalleşme sürecinde ise bu kuralının geçerli olup olmayacağı öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Birinci dönemde aldıkları notların ikinci dönem notlarına etki edip etmeyeceğini araştıran öğrenciler sınıfı geçmek için hangi dönem notlarının geçerli olacağını merak etti.

Sınıfı geçmek için hangi notlar geçerli olacak

Sınıfı geçmek için hangi notlar geçerli olacak?

öğrencilerin en çok araştırdığı konular arasında sınıf geçmede hangi dönem notlarının geçerli olacağı sorusu yer almaktadır. Ülkemizde okullarda her dönemin notu ayrı ayrı girilmektedir. Sene sonu notları verilirken ise birinci dönem notu ve ikini dönem notu yazılarak ikisinin ortalaması alınır. Bu durumda öğrencilerin sınıfı geçmesi için iki döneminde not ortalaması alınarak elde edilen puanlar geçerli olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal