Simge Sağın 21 bin TL’lik davadan vazgeçti! Sağın davayı sonlandırdı

2 ay önce şarkısının izinsiz kullanılması üzerine 21 bin liralık dava açan Simge Sağın, davasından vazgeçti. İzinsiz olarak kullanılan şarkısını kullananları dava eden Simge Sağın bu davayı sonlandırdı. İşte Simge Sağın'ın davayı sonlandırma nedeni…

27.07.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 27.07.2022-14:01)

İstanbul Fikri Ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne 2 ay önce bir davada bulunan Simge Sağın,  Taze Fikir İletişim Hizmetleri Ve Novartis  tarafından ortak gerçekleştirilen proje için bir şarkı yazdı. Yapılan sözleşme kapsamında Simge Sağın’ın şarkının kullanma yetkisini bir yıl süreyle devrettiği görüldü. Ortaya atılan iddia doğrultusunda Simge Sağın'ın eserlerinin davalıların 1 yıllık lisans süresi bittikten 9 ay sonra yayınladığı söylendi.

Simge Sağın davadan vazgeçti

Simge Sağın’ın Avukat Eda Salman mahkemeye verdiği dilekçede “İki davalı da sözleşme tarihine uymayarak izinsiz şekilde müvekkilin ses ve görüntüsünü kullanmıştır”  ifadelerine yer verdi. Davalılar da pandemi nedeniyle işlerin aksaması durumunda görevin yerine getirilmediği için davanın reddini talep etti. Henüz bir duruşma gerçekleşmezken Simge Sağın, davadan vazgeçtikleri ile ilgili bir dilekçe verdi. Bu talep  mahkeme tarafından değerlendirilirken feragat nedeniyle davanın reddedildiği öğrenildi. 

Simge Sağın Davadan Vazgeçti

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal