SGK onaylı barkodlu hizmet dökümü belgesi nasıl nereden alınıyor, nasıl çıkartılıyor? 4A, 4B, 4C SGK onaylı barkodlu hizmet dökümü alma işlemleri

Çalışan vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında, bu aralar SGK onaylı hizmet dökümleri belgelerinin nasıl ve nereden alındığı yer almaktadır. SGK onaylı barkodlu hizmet dökümü belgesi nasıl nereden alınıyor, nasıl çıkartılıyor? Gündemde yer alan bu konunun detaylarını sizler için sayfamızda yer vermiş bulunmaktayız.

29.04.2022-01:51 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-01:51) SGK onaylı barkodlu hizmet dökümü belgesi nasıl nereden alınıyor, nasıl çıkartılıyor? 4A, 4B, 4C SGK onaylı barkodlu hizmet dökümü alma işlemleri

Çalışan vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında bu aralar SGK onaylı hizmet dökümlerinin nasıl ve nereden alındığı yer almaktadır. Bir çok kişi SGK belgelerini eski usulde ESGM sayfasından ücretsiz alabiliyordu. Ama değişen sistem sonrasında, artık eski usul uygulanmamaktadır. 

SGK onaylı barkodlu hizmet dökümü belgesi nasıl nereden alınıyor?

edevlet

SGK hizmet dökümü belgesini tüm çalışan vatandaşlar, ücretsiz şekilde çıkartabilmektedir. Bu belge içerisinde çalışmış olduğunuz günlerin ne kadar olduğunu, sigortanızın ne kadar ücret üzerinden yatırıldığını görebiliyorsunuz. İşe ilk giriş tarihimizden, ayrılış zamanı tarihimize kadar tüm bilgeler bu belgelerde yer almaktadır. Peki bu belgeyi resmi ve onaylı bir şekilde nasıl alabiliriz?

Daha öncelerde ESGM sistemine giriş yaparak şifresiz bir şekilde bu belgelere sahip olabiliyorduk ama artık o eski sistem değişince şifresiz belgeyi alma olanağı da kalkmış durumda oldu. Artık E-devlet sistemi sayesinde T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifresiyle kolayca bir şekilde ala'bilmektesiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

Sisteme giriş sağlayarak arama kısmına hizmet dökümü yazdığınız zaman, hangi bölüm sizi kapsıyorsa üstüne tıklayarak belgenizi indirebilirsiniz. Dilerseniz indirmiş olduğunuz belgenizin çıktısını da yazıcıdan kolayca çıkartabilirsiniz.  Arama yaptığınız belgeyi yazdır kısmına giriş yaptığınız zaman, Barkodlu belge çıkarmak isteyen kişiler 'Barkodlu Belge Oluştur' diyerek kolayca çıkartabilmektedir. Ardından hemen tamamen onaylı olan ve kurumlar tarafından da kabul edilecek olan belgenizi yazıcıdan yazdırabilirsiniz.

Onaylı belge çıkarmanın bir başka yolu daha bulunmaktadır. Bunun için size en yakında olan SGK müdürlüklerine giderek, çalışan yetkili kişilerden belgenizi alabilirsiniz. Bu belgenin neye kullanacağınızı belirterek kısa süre içeresinde elinize almış olacaksınız. Ama her zaman olduğu gibi teknolojiden yararlanarak kısa sürede İnternet üzerinden giriş sağlayıp, hiç vakit kaybetmeden belgenize hemen ulaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal