Emekli Sandığı C hizmet dökümü belgesi nedir, nereden nasıl alınır? 4C hizmet dökümü sorgulama

Çalışan tüm vatandaşlar, sigorta hizmet dökümünü İnternet üzerinden ücretsiz bir şekilde alabilmektedirler. Bu belgeyi, Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir. Hizmet dökümü belgesinde, sigorta bilgileriniz gibi bir çok bilgiler yer almaktadır. Vatandaşlar çalıştığı zaman içerisinde ne kadar sigorta yatıp yatmadığının kontrolü sağlayabilmektedirler. Peki 4C hizmet dökümü belgesi nereden ve nasıl alınır? Merak edilen ve araştırılan bu konunun detaylarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

29.04.2022-01:26 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-01:26) Emekli Sandığı C hizmet dökümü belgesi nedir, nereden nasıl alınır? 4C hizmet dökümü sorgulama

Çalışan tüm vatandaşlar, sigorta hizmet dökümünü İnternet üzerinden ücretsiz bir şekilde alabilmektedirler. Bu belgeyi, Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir. Hizmet dökümü belgesinde, sigorta bilgileriniz gibi bir çok bilgiler yer almaktadır. Vatandaşlar çalıştığı zaman içerisinde ne kadar sigorta yatıp yatmadığının kontrolü sağlayabilmektedirler. 

4c belgesi

Emekli sandığı 4C hizmet dökümü nedir ve nereden alınır?

4C hizmet dökümü sistemde, emekli sandığına bağlı çalışan devlet memurları olarak geçmektedir. 1 seneden az veya mevsimsel hizmet olduğu zaman Devlet Personel Dairesinin ve Maliye Bakanlığının görüşlerinde dayanılarak Bakanlar kurulunca karar verilmiş olan görevlerde belirlenmiş ücret ve adet sınırları içerisinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi olarak geçmeyen kişilerdir. 

4C BELGESİ

Hizmet dökümü ise SGK üzerinden ücretsiz bir şekilde alınan, sigortalı çalışan kişinin prim ve günlerini görebildiği bir belgedir. Hizmet dökümünüzü incelediğiniz zaman sigorta günlerinizi ve ne kadar zaman sonrasında emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca primlerinizin gününde yatıp yatmadığını da kontrol edebilirsiniz.

4C belgesini almak için iki seçenek bulunmaktadır. Birincisi e-devlet üzerinden giriş sağlayarak arama kısmına 4C hizmet dökümü yazarak çıkan sayfada belgenizi almanız. İkinci seçenek ise, SGK kurumuna giderek, sıra bekleyip yetkili olan kişiden 4C hizmet dökümünüzü ücretsiz şekilde çıkarmasını söylemeniz. Online olarak işlem yapmanız her zaman daha kısa sürmektedir. E-devlet şifreniz yoksa en yakın PTT'ye giderek şifrenizi alabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal