Bağkur 4B hizmet dökümü nedir, nereden alınır? 4b hizmet dökümü sorgulama ve çıkartma işlemleri

SGK hizmet dökümü ile Bağkur yani 4B hizmet dökümü ücretsiz bir şekilde alınabilmektedir. Peki 4B hizmet dökümü nasıl ve nereden alınabilir? Vatandaşlarımız tarafından araştırılan bu konunun cevaplarını sayfamızda yer vermiş bulunmaktayız.

29.04.2022-01:11 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-01:11) Bağkur 4B hizmet dökümü nedir, nereden alınır? 4b hizmet dökümü sorgulama ve çıkartma işlemleri

SGK hizmet dökümü ile Bağkur yani 4B hizmet dökümü ücretsiz bir şekilde alınabilmektedir. bir çok vatandaşlarımız İnternet üzerinden bu konu hakkında araştırmalar yapmaktadır. Peki 4B hizmet dökümü nasıl ve nereden alınabilir? soruları gündemde yer alırken bizde sizler için sayfamızda yer vermiş bulunuyoruz. 

E devlet

Bağkur 4B hizmet dökümü nedir ve nereden alınır?

Eski sistemde 4B, Bağ-kur'a prim yatıran vatandaşlar, kendi adına dükkanı olan yada kendi adına bağımsız kimseye bağlı olmadan çalışan kişilere denilmektedir. Bu sebeple 4B, Bağ-kur sigortalısı olarak geçmektedir. Kendi adına bağımsız olarak çalışan bir çok esnaf, sanatkar, tüccar, serbest meslek erbabı kişiler kendilerine Bağkur’luyum yerine 4B’liyim diye söylemektedir. Ancak artık sabit olan sistemde bu kaldırılmış tüm sigortalılar tek bir yerde toplanmıştır.

Hizmet dökümü ise içerisinde sigortalının prim ve sigorta bilgilerinin yer almış olduğu bir çeşit belgedir. Hizmet dökümü ile sigortalı çalışan kişi, şahsına ait tüm sigorta bilgilerine ulaşabilmektedir. Kısaca sigortanızın yatıp yatmadığını yada ne kadar tutar  üzerinden yatıldığını belge sayesinde görebilmektedir. Ayrıca emeklilik zamanını'da gene bu belge sayesinde hesaplaya bilmektedirler.

4B HİZMET DÖKÜMÜ

Eski zamanlarda 4B dökümü SGK hizmet yerine gidip sırada bekleyerek alabiliyordunuz. Şimdi ise e-devlet üzerinden T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş sağlayarak arama kısmına, 4B hizmet dökümü yazdığınızda ücretsiz şekilde alabiliyorsunuz. 

E-devlet şifreniz yoksa SGK kurumuna gidip, biraz sıra bekleyerek elden belgeyi alabilirsiniz. Yada en yakın PTT hizmetine giderek kendinize E-devlet şifresi alıp İnternet üzerinden E-devlete giriş sağlayarak belgenize ulaşabilirsiniz. Online şekilde almak her zaman, vakit açısından daha kurtarıcıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal