SGK hizmet dökümü belgesi nereden, nasıl alınır? Hizmet dökümü almak istiyorum nasıl alırım? 4A, 4B, 4C E-Devletsiz şifresiz Bağkur, SSK, Emekli Sandığı Hizmet dökümü belgesi

Çalışan tüm vatandaşlar, sigorta hizmet dökümünü İnternet üzerinden ücretsiz bir şekilde alabilmektedirler. Bu belgeyi, Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir. Hizmet dökümü belgesinde, sigorta bilgileriniz gibi bilgiler yer almaktadır. Vatandaşlar çalıştığı zaman içerisinde ne kadar sigorta yatıp yatmadığının kontrolü sağlayabilmektedirler. Peki SGK hizmet dökümü belgesi nereden ve nasıl alınır? Merak edilen ve araştırılan bu konunun detaylarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

29.04.2022-00:52 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-00:52) SGK hizmet dökümü belgesi nereden, nasıl alınır? Hizmet dökümü almak istiyorum nasıl alırım? 4A, 4B, 4C E-Devletsiz şifresiz Bağkur, SSK, Emekli Sandığı Hizmet dökümü belgesi

Çalışan tüm vatandaşlar, sigorta hizmet dökümünü İnternet üzerinden ücretsiz bir şekilde alabilmektedirler. Bu belgeyi, Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir. Hizmet dökümü belgesinde, sigorta bilgileriniz gibi bilgiler yer almaktadır. Vatandaşlar çalıştığı zaman içerisinde ne kadar sigorta yatıp yatmadığının kontrolü sağlayabilmektedirler.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SGK hizmet dökümü belgesi nereden ve nasıl alınır? 

Tüm vatandaşlar bu hizmetten E-devlet üzerinden üzerinden ulaşabilmektedirler. Sigortaların günlerini ve ne kadar ücret yatırıldığını görmeyi sağlayan bu sistemle, ne zaman emekli olacağınızı da hesaplayabilirsiniz.Daha öncelerde kurum ve kuruluşlara giderek uzun sıralar bekleyip alabildiğiniz bu belgesi artık çok kısa süre içersin'de telefonunuzdan halledebiliyorsunuz. Bu işlemler sosyal güvenlik kurumu bünyesinde gerçekleştirilebiliyor. 

SGK hizmet dökümünü daha önceleri şifresiz şekilde ESGM üzerinden alınabiliyordu. Ama artık bu hizmet kaldırılmış durumda. Şimdi ise e-devlet üzerinden giriş sağladığınız vakit arama kısmına 4A, 4B, yada 4C hizmet dökümü yazdığınız zaman hemen ekranda çıkmaktadır, Üzerine hangi bölümden istiyorsanız tıklayıp dökümünüzü alabilirsiniz. 4A hizmet dökümünü sigortalı çalışan kişiler, 4B hizmet dökümünü Bağ-Kur’a bağlı olan vatandaşlar, 4C dökümünü'de Emekli Sandığı’na bağlı olan vatandaşlar almaktadır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

Şifreniz yoksa ve hizmet dökümü almak istiyorsanız eğer, SGK il yada ilçe müdürlüğüne müracaat ederek dökümü almak istediğinizi söylediğiniz zaman yardımcı olacaklardır. Ama bu belge için sıra bekleme yapabilirsiniz. İnternet üzerinden sıra beklemeden hemen alma kolaylığı daha basit bir yöntemdir.SGK hizmet dökümü belgesi, vize alma işlemlerinde, mahkemelerde, işe girişlerde ve daha çok sayıda yerde gerekli olan bir belgedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal