Zambiya Gezilecek Görülecek Mekanlar

Zambiya, Doğu Afrika’da bulunan ve Afrika’nın güneyinde denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Görülmesi gereken en önemli ve görkemli ülkelerden birisidir. Gidenlerin asla pişman olmadığı ve tekrar gitmek istediği dolu dolu bir seyahatin kalbidir.

08.07.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:16) Zambiya Gezilecek Görülecek Mekanlar

Zambiya, başkenti Lusaka ’dır ve dili İngilizcedir. Para birimi olarak Zambiya Kvaçası kullanılmaktadır. Zambiya, resmi adıyla Zambiya Cumhuriyeti, Zambiya adı ile bağımsızlığını kazanmadan önce Birleşik Krallık tarafından yönetilmekteydi. 1924 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Zambiya, konum olarak Afrika’da olmasından dolayı insanların zihninde acaba tehlikeli mi acaba hırsızlık ya da kötü bir olay başıma gelir mi dediği ve çok büyük güzellikleri kaçırdığı ülkedir. Ülke, yemyeşil doğası, şelalesi, insanların sıcaklığı, sizin gözlerinize bakışı unutamayacağınız mekanları ile zihninizde kalacaktır.

Öncelikle, Zambiya’ya gidiyorsanız yanınıza mutlaka, orada ki çocuklara dağıtacağınız şekerler, çikolatalar, sakızlar almalısınız. Onlara bir şeyler dağıtarak gözlerinde ki sevinci görmelisiniz.

Zambiya’da Nereyi Gezebilirim?

Zambiya’ya geldiğinizde bu yazıyı okuyabilir, seyahatinizi en iyi şekilde planlayabilirsiniz. Zambiya ile etrafındaki yakın ülkeler; Zimbabve, Botsvana arasında turlar düzenlenmektedir. İsteyen tek ülkeyi gezebilir ya da üçlü bu ülkeleri gezebilirsiniz. Ülkeler arası geçişler çok kolay ve transferler aracı ile ulaşım desteği kolaydır. Eğer gün batımı ve bot turu yapmak isteyenler için o bölgede ki Elements Travel ile yapabilirsiniz. Zambiya dediğimiz de listemizin başında tabi ki Victoria Şelaleleri olacaktır. Bu şelalelere gittiğiniz de daha önce hiç bu kadar görkemli bir şelale görmediğinizi fark edeceksiniz. Victoria’ya giriş için 20 Kwacha ödemeniz gerekecektir. Girişte sizi saldırgan maymunlar karşılayabilir, yanınıza mutlaka yağmurluk tarzı kıyafetinizi almanız gerekecektir çünkü Şelale öyle çok soğuk ve ıslanacağınız geniş bir alandadır. Bu görkemli geniş alanda olması ile beraber Zimbabve ve Zambiya arasını, iki ülke sınırını oluşturmaktadır.

Şelaleleri gezdikten sonra hemen yan tarafında iki ülke sınırı ayıran ve Zambezi Nehri’nin üzerine kurulmuş köprüye mutlaka giderek, muhteşem manzaralara şahit olabilir ve eşsiz fotoğraflar çektirebilirsiniz. Victoria, Livingstone Bölgesinde yer alır ve İngiliz kaşif David Livingstone tarafında şelaleler keşfedilmiş ve İngiliz Kraliçe’sinin adını vermiştir. Şelaleler o kadar gür ki üzerinden duman çıkmaktadır, bu yüzden yeral halk bu şelalelere ‘Mosi- oa Tunya’ demektedirler anlamı da Gök gürleyen demektir. Zambiya’da huzurlu bir manzara ve hatta odaları çadır şeklinde olan Otel’de kalmak isterseniz, The Victoria Falls Waterfront oteli sizleri bu topraklarda beklemektedir.  Bu şelaleler de çılgınca aktiviteler yapılmaktadır, Devil’s pool ve Angel’s pool adında şelalelerin tepesinde oluşmuş doğal havuzlar vardır ve bu havuzlarda yüzebilirsiniz. Fakat çok tehlikeli olduğu için bu aktivite fiyatı 110 dolar civarında ve sadece tur eşliğinde yapabiliyorsunuz, siz yüzerken arkanızdan birileri bacağınız tutuyor ve o

şekilde şelalede yüzme deneyimi yaşamış oluyorsunuz. Gezinize bir Afrika köyü mutlaka eklemeli ve Mukuni Village’yi ziyaret etmelisiniz. Çok turistik bir yer olmayan köy’e orada ki hiç bilmediğiniz yaşamları görmek için gitmeli ve o yaşamı anlamalısınız.

İki ülke sınırını bağlayan Zambezi köprüsünde Bungee jumping yapabilirsiniz. Macera severler bu aktiviteye katılabilir, korkanlar için ise iki ülke manzarasını bu köprüde izleyebilirsiniz.

Zambiya Tehlikeli mi?

Afrika insanı kesinlikle sıcak kanlı ve yardımseverdir. Sizde dikkatli davranıp, kimseye karışmadan gezinizi yaptığınızda hiçbir şekilde bir şey olmayacaktır. Buraya tüm Dünya’dan insanlar gelmektedir ve ciddi paralar harcanmaktadır, çünkü Zambiya ucuz bir ülke değil ve çok fazla aktivite olduğu için bolca harcayacağınız bir ülke.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal