Yurtdışı Turları İran

İran, Farsça konuşulan bir ülkedir. Ortadoğu’da yer alır. Güneyinde Basra Körfezi, kuzeyinde Hazar Denizi bulunmaktadır. Sınırı bulunan ülkeler ise Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Pakistan, Türkmenistan ve Afganistan’dır.

18.07.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:15) Yurtdışı Turları İran

Resmi adı İran İslam Cumhuriyeti olan yüzölçümü oldukça büyük İran, kurak ve yarı kurak iklim koşullarına sahiptir. Kış aylarında ülkenin kuzey kesimleri oldukça soğuktur. Bozkır ve orman yaygın bitki örtüsüdür.

Peki, yurtdışı turları İran kapsamında gezilecek yerler neresidir? Yurtdışı turları İran fiyatları ne kadardır?

Yurtdışı turları İran Kapsamında Gezilecek Yerler Neresidir?

Yurtdışı turları İran kapsamında gezilecek yerlerin başında İran’ın başkenti olan Tahran şehri gelir. Genellikle uçakla Tahran’a gidilir. İlk olarak Tahran şehir gezisi yapılır.

Tahran’da gezilecek yerler arasında genellikle İran Ulusal Müzesi yer alır. Bu müzede milattan önce 5000 yıllarına kadar geçmişi uzanan eserler sergilenmektedir. Diğer bir müze ise İran Ulusal Mücevher Müzesi’dir. Tahran’da gezilecek tarihi yerlerden bir tanesi de UNESCO korumasına alınan Gülistan Sarayı’dır. Bu saray Kaçar hanedanlığı döneminde yaptırılmıştır.

Saadabad Sarayı, Tahran’da bulunan saraylardan bir tanesidir. Bu sarayın içinde 19 müze bulunmaktadır. Oldukça geniş bir araziye yayılan sarayın bünyesinde doğal orman, pınarlar, yer altı su şebekeleri ve çeşitli bahçeler bulunmaktadır.

Yurtdışı turları İran gezileri genellikle Kaşan kentini de kapsar. Bu şehir, ipek ve yün halıları, çini işçiliği, gül bahçeleri ile gül suyuyla meşhurdur. Burada yer alan tarihi eserler arasında Bozorg Ağa Camisi, taş konaklar, Borujerdi ve Tabatabei’nin evi bulunmaktadır.

İran turlarının uğrak noktalarından biri de Isfahan’dır. Bu şehirde Zayendeh nehri bulunmaktadır. Nehrin üzerinde tarihi köprüler yer alır. Bu şehirde ziyaret edilen yerler arasında Çehel Sütun Sarayı bulunmaktadır. Safeviler tarafından yaptırılan sarayın etrafında ise botanik bahçeler yer almaktadır. Seramik süslemeleri ile ünlüdür.

Isfahan’da gezilecek yerlerden bir başkası Nakş-ı Cihan Meydanıdır. Anlamı, “dünyanın resmi”dir. İran’da genellikle İmam Meydanı olarak da bilinir.

Bu meydanda, Safevi Devletinden kalma Ali Kapı Camisi ve Şeyh Lütfullah Camisi yer almaktadır.

İran mimarisine ait en uzun minareli camilerden biri olan Mescid-i Cuma Camisi, yine Isfahan’da görülecek kutsal mekanlar arasındadır. Bu cami de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır.

Yurtdışı turları İran kapsamında gezilecek olan diğer bir şehir Yezd’dir. Bu şehirde gidilen yerler ise Ateş Tapınağı, Emir Çakmak Zaviyesi, Sessizlik Kulesidir. Aynı zamanda kentin eski zamanlardan kalma dar sokaklarında yürüme fırsatınız da olabilir.

İran’ın gezilecek şehirlerinden bir diğeri de Şiraz’dır. Şiraz yakınlarında bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Persepolis Antik Kenti de turların uğrak alanlarından biridir.

Aynı zamanda buraya yakın olan Nakş-ı Rüstem gibi arkeolojik bölgeler de bulunmaktadır.

Şiraz merkezinde ise Kerim Han Kalesi, Narenjestan Bahçesi ve Nasır el Mülk ziyaret edilebilir.

Yurtdışı turları İran Fiyatları Ne Kadar?

Gün sayısına ve kapsamına göre değişmekle beraber İran yurtdışı turları 700 Euro ile 800 Euro arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal