Sitges Gezi Rehberi

Sitges şehri Barcelona Garraf ilçesinde, İspanya'nın Katalonya Özerk bölgesinde yer almaktadır. Avrupa'da sessiz bir yer ancak oldukça da gezilebilecek mekanların olduğu bir yer arıyorsanız ve amacınız hem huzur bulmak hem de turistik bir gezi yapmak ise Sitges şehri sizler için doğru bir şehirdir.

08.07.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:30) Sitges Gezi Rehberi

Katalonya Bölgesi içinde bulunan Sitges şehri, hem modern yapılar içinde bulundurmak hem de tarihi mekanları ile ilgi çekmektedir. Aynı zamanda plaja sahip olan bu şehir deniz turizminin bilindik yerleri arasında geçmektedir. Tarihi oldukça eskiye dayanan bu şehirde taş duvarları, taşlar arasında gezerken hem yeni ve farklı kültürleri tanıyacak hem de sessizliğe kavuşacaksınız. Gezilebilecek başlıca yerler şu şekilde sıralanmaktadır. 

Şehrinde gezilmesi gereken bazı yerler

Maricel Müzesi

Sitges şehrinin en bilindik müzesi olan bu müze bir sanat müzesidir ve taş duvarlardan oluşmaktadır. Denizin hemen karşısında bulunan bu müze, İspanya sanatını gözler önüne sermektedir

Cau Ferrat Müzesi

Sitges şehrinde bulunan müzelerden bir tanesi olan bu müze katalan modernizminin gözler önüne seren müzedir. Yine taş duvarlardan oluşan bu müze tarihi yapısı ile turizmin göz bebekleri arasında yer almaktadır. Sitges şehrinde yer alan bu müzeyi ziyaret etmeden bu şehirden gitmemeniz tavsiye olunur.

Can lopis romantizm Müzesi

Sitges şehrinde olan bir diğer müzelerden olan bu müze, bir başka sanat müzesi arasında yer almakta ve Sitges şehrinin en çok ziyaret edilen müzeleri arasında bulunmaktadır. Mimarisi ile dikkat çeken bu müze sikkesinin Uğrak mekanlarından olarak geçmektedir. 

Avinguda balmis Plajı

Şehrin en bilindik görsellerinden olan plajlardan biridir. Yaş küçük gez şehrinin güneydoğusunda yer almaktadır. 

Casa bacardi Sitges 

Sitges şehrinin tek ziyaretçi merkezidir. Bu ziyaret merkezi kahverengi taş duvarları ile oldukça ilgi çekici durumdadır

Platja de sant Sebastia 

Sitges şehrinin meşhur plajlarından olan Platja de San Sebastia daha çok bembeyaz evleri ile meşhurdur. Tarihi sokaklarla bahar havasının harmanlandığı bu plaj dikkat şehrinin En çok ziyaret edilen plajlarındandır. 

Platja dels balmins 

Tamamen bir doğa harikası olan bu plaj, irili ufaklı kayalıklardan masmavi deniz ile buluşmasından ortaya çıkmıştır. Pek çok insan tarafından tercih edilen bu yerin özelliği tamamen bir doğa harikası olmasıdır. 

Passeig maritim 

Passeig Maritim güzergahı hem plaj hem de limon olarak kullanılan hoş bir yerdir. Masmavi denizin, yeşil doğa ile buluştuğu bu yer güzel fotoğraf karelerine ev sahibi etmektedir. 

Playa de la ribera 

Sitges şehrinin meşhur plajlarından biri olan Playa de la Ribera, modern yapılarla denizin buluştuğu bir başka plajdır. Oldukça modern bir görünümü olan bu plaj, Sitges şehrinin en çok tercih edilen plajlarından biridir. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal