Sırbistan Turu

Vize gereksinimi olmadan ziyaret edilebilen Sırbistan, Balkanlar’ın güzelliğini içinde yaşatan önde gelen Balkan ülkelerinden biridir. İşte Sırbistan’da gezilecek birbirinden güzel yerler…

22.06.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:51) Sırbistan Turu

Pek çok kültür paylaşımı yaptığımız Balkan ülkelerinden gezmenin en güzel yanı hem yabancı hem de yabancı olmayan bir bölge olarak hissettirmesidir. Gerek yemeklerinde gerekse mimarisinde ve kültüründe ortak noktalarla karşılaşacağınız Sırbistan turu keyifli seyahatinizin adresi olacaktır.

Belgrad’da Nerelere Gidilebilir?

Tuna ve Sava Nehirlerinin etkisiyle oldukça etkileyici bir güzelliğe sahip olan Belgrad, Sırbistan’ın başkentidir. Büyük büyük surlarından Belgrad manzarasının izlenebileceği şekilde Belgrad Kalesi’ne uğramadan bu geziyi sonlandırmamak gerekir. Sava Nehri’ne kıyısı olan kalenin manzarası özellikle gün batımında şahit olunası cinsten bir güzelliğe sahiptir. Sırbistan turu esnasında dinlenmek için en ideal yerlerden biridir.

Belgrad Kalesi’nden başka güzel manzaraya sahip olan yer Kalemegdan’dır. Nehir manzarasına sıfır olan bu park keyifli dakikalar için uygundur. Hemen yanındaki askeri müze ise geziyi daha verimli kılan başka bir unsurdur. Savaşlarda kullanılan silahların ön plana çıktığı bir müzedir.

Sava Nehri’nin öbür yakasında bulunan Çağdaş Sanat müzesi ise sizlere ayrı bir atmosfer ile buluşturacaktır. Modern sanat eserleriyle dolu olan müzede değerli tablo eserler de yer almaktadır. Heykeller ve müze çevresinde dinlenme imkanı da buraya gezintiyi teşvik edici farklı faktörlerdir.

Sırbistan’da Başkent Haricinde Nereler Gezilmelidir?

Sırbistan’ın güneyinde yer alan Niş, Belgrad haricinde gezilebilecek yerlerden biridir. Osmanlı’ya isyan çıkarmak istediği anlaşılan Sırp halkının gözünü korkutmak amacıyla yapılan Kelle Kulesi görülmeye değer bir yapı. Hurşit Paşa’nın aklına gelen bu fikir ile Sırp askerlerinin kafatasları Kelle Kule’nin duvarlarına monte hale getiriliyor. Hala kafatasları duvarlarda ziyaretçileri bekliyor.

Sırbistan’da en yoğun Müslüman nüfusun yaşadığı Novi Pazar ise pek çok ortak paydada buluşmanın mümkün olduğu bir şehir. Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgede bıraktığı Türk-İslam kültürü hala yaşamaktadır. Bölge halkı bu mirasa özellikle sahip çıkıyor demek de mümkündür.

Sırbistan’ın Doğal Güzellikleri Nelerdir?

Sırbistan turu içinde doğal güzellik başlığının altına yazılması gereken ilk isim Uvac Kanyonu’dur. Belgrad’a 250 km mesafedeki bu kanyon büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Kanyonun seyir bölgeleri de bulunmaktadır. Nehir, dağlar ve ormanlık alan ciddi bir güzelliği bir araya getirmektedir.

Voyvodina’da bulunan Danube Parkı da dinlenmek için uygun bir alandır. Rengarenk ağaçları ve çicekleriyle gerçek bir görsel şölen sunar.

Gostilje Şelalesi doğal güzellikler arasında yer alan bir yerdir. Duru suların doğanın içerisinde düşüşünü izlerken Sırbistan’ın en güzel alanlarından biri olduğunu düşünmeniz mümkündür.

Gerek doğal gerekse beşeri güzellikleriyle Sırbistan özgün bir ülkedir ve pek çok turistik değeri yüksek komşuya sahiptir. Havasının güzelliği de seyahatleri daha güzel hale getiren başka bir etkendir. Aynı zamanda Topcider Parkı, Palik Gölü, Heroja Parkı ve daha pek çok güzelliği yine seyahat severleri beklemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal