Saint Lucia Yapılacak Şeyler

Saint Lucia, Karayip Denizinin doğusunda yer alan Atlantik Okyanusu sınırında bulunan bağımsızca yönetilen bir ada ülkesidir. Buraya gittiğinizde doğanın muhteşem güzelliklerini keşfedecek ve de doğa ile oldukça iç içe olacaksınız aynı zamanda.

08.07.2020-13:11 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:09) Saint Lucia Yapılacak Şeyler

Yüz ölçümü 617 km2 olan Saint Lucia 174,000 nüfusa sahiptir aynı zamanda. Yaşayan halkın çok fazla olmaması ile beraber hatırı sayılır şekilde içerisinde insan barındırdığı ve yerleşim olduğu söylenebilmektedir. Bu adanın başkenti ise Castries’tir. Saint Lucia yapılacak şeyler yazımıza devam ediyoruz.

Saint Lucia,1660 yılında adını Fransızlar tarafından almıştır. Ve de bu Avrupalı sömürgecileri tarafından ismi Saint Lucia olmuştur. 1814 yılına kadar da Fransızlar ve İngilizler aralarında çok büyük bir egemenlik savaşına girmiş ancak sonunda kesin olarak İngiliz egemenliğinde yönetilmeye başlanmıştır. Bu egemenlik savaşları ülkeye ciddi zararlar verse de sonunda bir anlaşma sağlanması ülkenin kendini toplamasına yardımcı olmuştur. 22 Şubat 1979 yılında sonunda bağımsız bir devlet olabilmeyi başarmıştır. Saint Lucia aynı zamanda Karayipler’in Helen’i olarakta adlandırılmaktadır. Buraya gittiğinizde tropik iklimi sayesinde havanın hep ılık, sıcak olması nedeniyle kesinlikle yazı yaşıyacak ve Türkiye’de görülmeyen şekilde eşsiz güzelliklere rastlayacaksınız. Gittiğinizde dönmek istemeyeceğiniz bu yerde en az 5 gün konaklayın.

Saint Lucia Ekonomi

Eğitimli yapılan iş gücü, ulaşımdaki gelişmeler, iletişim, su kaynakları, liman imkanları ise yabancı yatırımın turizm ve petrol açısından oldukça ilgisini çekse de Amerika, Kanada ve Avrupa’nın buradan elini çekmesi ile birlikte turizm de de oldukça düşüş yaşanmış ve ekonomisi oldukça geriye doğru çekilmiştir aynı zamanda. Ancak bu etkenler hala daha devam etse de iklimi, manzarası, ve muhteşem dekore edilmiş size ada hayatını adeta hissetiren otelleri ile de hala oldukça popüler olan yerler arasında olmaktadır. Ayrıca ekonominin düşüşü otel fiyatlarını da oldukça düşürdüğünden bütçeniz açısında da tercih etmek yararlı olacaktır. Ve bütçenizi sarsmayacaktır. Farklı bir yer gezip görmeyi sevenler için kesinlikle seçenekler arasına eklenmeli. Burada edeceğiniz tecrübeleri diğer adalarda tecrübe etmeniz oldukça zor olacaktır çünkü. Saint Lucia yapılacak şeyler denildiğinde mutlaka ada hayatını yansıtan otellerinde konaklamalı ve doğanın içinde huzuru hissetmelisiniz.

Saint Lucia Kültürü

Saint Lucia kültürü fazlasıyla Afrika, Doğu Hindistan, Fransız ve İngiliz kökenlidir. Burayı ziyaret ettiğinizde bu kültürden izlerle fazlasıyla karşılaşacak ve kültürleri hissedeceksinizdir. Aynı zamanda içerisinde bu kadar çok farklı kültürü barındırmasıyla beraber yapılarında da bu değişik etnik gruplarından olan farklılıkları hissedeceksiniz. La Rose ve La Marguerite olmak üzere kültürel festivalleri de oldukça eğlencelidir. Seyahatinizi planlarken festivallere denk gelecek şekilde planlarsanız eğer bu eğlenceli festivallere de katılmak size farklı bir kültürün eğlencesini deneyimlemeyi de tecrübe ettirecektir. Ülkenin yapılan en büyük festivali ise Mayıs ayında adanın farklı yerlerinde yapılan Saint Lucia Jazz festivalidir. Saint Lucia yapılacak şeyler denildiğinde mutlaka bu festivale de katılıp halkın yerel dansı olan Kwadril dansını yapmayı unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal