Peru Yapılacak Şeyler Ücretsiz Gezilecek Yerler

Peru Güney Amerika’da bulunmaktadır. Peru’nun kuzey sınırında Ekvador ve Kolombiya, doğu sınırında Brezilya ile güneydoğu sınırında Bolivya, güney sınırında Şili ve batı sınırında Büyük Okyanus bulunmaktadır.

08.07.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:21) Peru Yapılacak Şeyler Ücretsiz Gezilecek Yerler

Peru önceden İspanya Krallığına bağlıydı fakat 1821 de kendi bağımsızlığını ilan etmiştir. Dünyada içerisinde pek sık rastlanılmayan bir çeşitlilik ve zenginlik barındırmaktadır. Ülkede Kolombiyadan da önceden kalma arkeolojik kalıntılar bulunmaktadır. İnka İmparatorluğundan kalma tarihi miraslar, büyük sömürge mimarileri bulunmaktadır. Hem doğal zenginliği olan ziyaret edilebilecek birçok yeri hem de tarihi ve kültürel eserleri ile mükemmel bir yerdir. Peru yapılacak şeyler ve ücretsiz gezilecek yerler listesini şöyle sıralayabiliriz;

  • İstanbul’dan 12 saatlik uçuşun sonunda Peru’nun muhteşem kuşbakışı görüntüsü izlenebilir. Peru’da Limaya varıldığında kısa bir şehir turu yapılabilir. Cusco’da bulunan Cusco Tarihi Merkezi gezilebilir. Bu merkez UNESCO Dünya Mirası listesinde de yer almaktadır. Sonrasında İnka Medeniyetinden izler bulunduran Hatun Rumiyoc Caddesinde yürüyüş yapılabilir. Sonrasında 16 yüzyıldan kalma İnka medeniyetinden günümüze kadar korunmuş olan Wiracocha Kathedrali gezilebilir. Sonrasında da Koricancha tapınağı ziyaret edilebilir. Bu tapınak İnkalar tarafından güneş tanrısı adına yapılmıştır. Koricancha tapınağının ardından cıvıl cıvıl olan San Pedro pazarı gezilebilir. Buralar Peru yapılacak şeyler ve ücretsiz gezilecek yerler arasında yer almaktadır.
  • Peru yapılacak şeyler ve ücretsiz gezilecek yerler arasında Machu Picchu turu bulunmaktadır. Özel bir gezi treni ile 1 buçuk saat boyunca Kutsal Vadi boylu boyunca gezilerek manzaranın keyfi çıkarılır. Tren yolculuğu Aguas Callientes’te sona ermektedir. Macchu Picchu UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır. Lokasyonunun görüntüsü ve çok zekice dizayn edilmiş mimarisi ile baraber dünyanın en büyük ve en güzel tarihi eserlerinden birisidir. Burada bol bol fotoğraf çekilebilir.
  • Peru yapılacak şeyler ve ücretsiz gezilecek yerler arasında Puno da bulunmaktadır. Puno’ya giderken yolculuk sırasında Andahuaylillas Kilisesi ile Vilcanota nehrinin yan tarafında İnka İmparatorluğunu araştıran arkeolojik sit alan bulunmaktadır. Bölgede Raqchhi kalıntıları görülebilir. Bu kalıntılar arasında iki katlı olan silindir şeklindeki sütunları ve büyük dört avlusu bulunan Virokça Tapınağı en ilginç olanıdır. Bu tapınaktan, 12 metre yükseklikteki bir duvarı kalmış olmasına rağmen tarihte bilinen en büyük tapınaktır. Raqchhi kalıntılarına olan gezi tamamlandıktan sonra İnka’da bir köy olan Pukara’ya giderek fotoğraf çekilebilir
  • Peru yapılacak şeyler ve ücretsiz gezilecek yerler arasında Uros Adalarına tekne ile giderek gün doğumu izlenebilir. Uros Adaları Titicaca Gölünün Puno şehri kıyılarında yer almaktadır. Adalar oradaki yerli halk tarafından sazlıklardan yapılmaktadır. Çıpalar ile göl tabanına tutturulan adalar Uros’ta yaşayan yerli halkın tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Sonrasında Kasani sınırına doğru gidilerek Copacabana’nın Bakiresi tarafından kutsanan ve Hıristiyan hacıların uğradığı tarihi tapınak gezilmelidir. Bu şekilde güzel bir peru gezisi yapılarak güzel anılar biriktirilebilir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal