Nijer Gezilecek Görülecek Yerler

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılan yerlerden biri oldu. Nijer'de gezilebilecek yerleri sizler için derledik...

04.07.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-17:43) Nijer Gezilecek Görülecek Yerler

Nijer, dünyanın en fakir ülkelerinden biridir. Büyük bir bölümü çöllerle kaplıdır. Nijer halkı, oldukça cana yakın, güler yüzlü ve misafirperverdir. Afrika yerel halkını tanımak, anlamak ve kültürlerini öğrenmek için burayı kesinlikle görmelisiniz.

Nijer Neresidir?

Nijer, Afrika’nın batısında yer almaktadır. Denize kıyısı yoktur. batı Afrika’nın en geniş topraklarına sahip ve en seyrek nüfuslu ülkesidir. Nijer, gezilecek görülecek yerler açısından pek çok kültürel, tarihi yapıyı barındırmaktadır.

Nijer’de Gezilecek Yerler

1- Büyük Cami
Büyük Cami, Nijer’in başkenti Niamey’de bulunmaktadır. Libya’nın eski lideri Kaddafi tarafından, Nijer halkına hediye olarak yaptırılmıştır. Ülkedeki en önemli turistik yapılardan biridir. Minaresine çıkıp şehri fotoğraflamaya izin verilmektedir. Etkileyici mimarisi ile bu yapı, Nijer’de görülecek mekanlar arasında yer almalıdır.

2- Oumarou Ganda Kültür Merkezi
Nijer’in sanatsal anlayışı hakkında bilgi edinmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bu merkez, dev bir kütüphane barındırmaktadır. Bunun dışında 5 bin kişilik büyük bir amfi tiyatroya sahiptir. Başkent Niamey’e uğrayanlar burayı gezip görebilirler.

3- Frango Nigerian Kültür Merkezi
Bu merkez, başkentteki pek çok kültürel etkinliğin gerçekleştirildiği yerdir. Konserleri sergiler gibi pek çok faaliyete ev sahipliği yapmaktadır. Nijer’de gezilecek mekanlar arasında, sanatsal aktiviteler açısından en verimli yer burasıdır. Frango Nigerian’da düzenlenen bazı etkinliklere katılarak, Nijer kültürü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

4-Geleneksel Güreş Stadyumu
Geleneksel Güreş Stadyumu, Nijer’de görülecek mekanlar içinde en önemli yerlerdendir. Ülkenin çok eski ve değer gören bir spor dalı olan güreş yarışmaları buradaki arenada yapılmaktadır.

5- Maorey Katedrali
Maorey Katedrali başkent Niamey’de bulunmaktadır. Ülkede yaşayan Hıristiyanlar için yapılmuş en geniş ibadet alanıdır. Çarpıcı bir mimariye sahiptir. Her sene pek çok sayıda turist ağırlamaktadır.

6- Boubon Adası
Boubon Adası, Nijerya’daki en popüler turizm bölgelerinden biridir. Ülkeye gelen tüm ziyaretçiler tarafından mutlaka gezilip görülmektedir. Burada pek çok aktivite imkanı bulmakla beraber, adanın ünlü su aygırlarını görebilirsiniz. Nijer’de gezilecek mekanlar listenizde Boubon Adası mutlaka yer almalıdır. Nehirde kısa bir kano turu sonrası, buraya rahatlıkla ulaşmak mümkündür.

7- Zinder
Zinder, başkentten sonraki en büyük şehirdir. Hem doğal alanları hem de tarihi yapıları ile ünlüdür. Bu bölgeleri dolaşabilir, Nijer halkının hayatına yakından tanıklık edebilirsiniz.
Nijer’e Giderken Bilinmesi Gerekenler

- Nijer’e gitmek için en doğru zaman, Aralık - Şubat ayları arasıdır. Diğer aylarda hava sıcaklığı çok yükselmekte veya ülke yoğun yağış almaktadır.

- Nijer halkı, yıllarca Fransız sömürgesinde yaşamıştır. Beyazlardan çok çekinen bu insanlar ile sıcak bir iletişim kurarak, onların önyargılarını kırmanız gerekebilir.

- Nijer’e gidecekler için, ülkeye girişte aşı sertifikası sorgulaması zorunludur. gidişinizden on gün önce sarıhumma aşısı olmalısınız

- Nijer, Türk vatandaşları için vize şartı aramamaktadır. Pasaport sahibi olmanız yeterlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal