Karadağ Turu

Karadağ, küçük şehirleri ile dağlık bir bölgede konumlanmıştır. Turistler tarafından, sıkça tercih edilen Balkan ülkelerindendir.

22.06.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:37) Karadağ Turu

Görülmeye değer pek çok kültürel noktası ve doğal güzellikleri bulunmaktadır. Balkanlar’da bir yolculuğa çıkıyorsanız, mutlaka bir Karadağ turu yapmalısınız.

Karadağ’da Gezilecek Tarihi Yerler

1-Budva

Budva, Karadağ’ın en popüler şehirlerindendir. Ziyaretçilerin listelerinde ilk sırada genellikle burası yer almaktadır. Özellikle, Budva’daki meşhur tarihi Mogren plajı çok rağbet görmektedir. Bunun dışında, şehrin en önemli yapılarından antik surlarla çevrili kalesi de görülmesi gereken yerlerdendir. Budva’daki gece hayatı ve eğlence amaçlı etkinlikler de oldukça hareketli ve canlıdır.

2-Ostrog Manastırı

Ostrog Manastırı, bir dağın tepesine konuşlanmış harika bir tarihi görünüme sahiptir.Yüksek bir bölgede yer aldığı için araç kiralayarak veya düşük fiyatlara düzenlenen turlar ile burayı yakından görebilirsiniz. Manastırda, konaklamak isteyenler için yatakhaneler de mevcuttur. Bir yandan dilerseniz, ayinlere katılarak da bu mistik havayı deneyimleyebilirsiniz.

3-Sveti Stefan

Karadağ’ın en ünlü bölgesidir. 15. yüzyılda Balkanlar, Osmanlılardan korunmak için bölgeyi büyük surlarla çevirmiştir. Şimdi ise bu surlar arasındaki alan, dünyadaki en iyi otellerden birine ev sahipliği yapmaktadır. Denize nazır muhteşem manzaraya sahip bu yere, pek çok ünlü de tatil amaçlı gelmektedir.

4-Kotor

Kotor, orta çağ dokusunun muhteşem atmosferini yaşatan, Karadağ’ın en güzel bölgelerinden biridir. Kotor Körfezi’nde bulunan bu şehir, Dalmaçya kıyılarının devamı şeklinde uzanmaktadır. Son yıllarda çok sayıda turist ağırlamaktadır. Kotor, Karadağ turu için olmazsa olmaz noktalardandır. Özellikle Kotor Kalesi olarak bilinen San Giovanni Kalesi, ihtişamlı yapısıyla mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir.

5-Çetine

Eski kraliyet başkenti olan Çetine, zengin kültürel yapısıyla turistlerin sıklıkla uğradığı bir kenttir. Köklü bir tarihe tanıklık etmiş bu şehirde, pek çok müze ve galeriyi dolaşabilirsiniz. Etnoğrafya Müzesi, Devlet Müzesi, Biljarda Galerisi ve Cetinje Manastırı bunlardan en bilinenleridir.

Karadağ’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

1- Perast

Perast, Karadağ’da en özenli biçimde korunmuş orta çağ kasabasıdır. Etkileyici ve şirin mi şirin yapısı ile görenlerin büyük beğenisini almaktadır. Burada yapılacak en güzel aktivite, Our Lady of the Rocks adacığına, bir tekne kiralayarak yolculuk yapmak olacaktır. Mis gibi havası ve doğallığı ile harika bir bölge olan Perast’ı, yapacağınız Karadağ turu esnasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

2- Durmitor Ulusal Parkı

Durmitor Parkı, hiç bozulmamış doğal yapısı ile gidip görülmeye değer yerlerden biridir. Yemyeşil bitki örtüsü ve nefis Tara nehrinin çarşaf gibi görüntüsü, ziyaretçilerde hayranlık uyandırmaktadır. Ayrıca, dünyanın en büyük ikinci kanyonu da buradadır.

3- Skadar Gölü

Skadar gölü, dünya üzerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden olduğu rahatlıkla söylenebilecek doğa harikası alanlardan biridir. Adeta kartpostal resimlerini andıran göl manzarası ve kuşların cıvıltısını her an duyabileceğiniz huzurlu, sakin ortamı ile burası sizi oldukça etkileyecektir. Bölgenin ulaşımı da çok kolaydır.

Karadağ Yemek Kültürü

Karadağ mutfağı, et ve et ürünlerine çok fazla yer vermektedir. Taze balığın da bol olduğu bir sofraları vardır. Akdeniz kültüründen de kısmen etkilenmişlerdir. Bunun haricinde peynir ve özellikle patates çok tüketilmektedir. Hemen hemen tüm yemeklerinde et ve patates bulunmaktadır. Pek çok açıdan benzer özellikler gösterdiğimiz için, Karadağ turu yaparken yemeklerde hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal