Gabon Nereye Gidilir?

Bazıları Gabon’a 'Dünyadaki son Cennet' adını verdiler ve bir kez ziyaret ettiğinizde muhtemelen kabul edersiniz. Gabon'daki tek gerçek şehir olan başkentten ayrılın ve kendinizi beyaz kumlu plajların, yoğun ormanların, azgın nehirlerin ve bozulmamış manzaraların, keşfedilmemiş cennetin içine atın.

07.07.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-15:20) Gabon Nereye Gidilir?

2003 yılında ülkenin yüzde 10'u korunan arazi olarak ayrılmış ve bu son Cennet'i korumak için 13 milli park oluşturulmuştur. Gabon, ekvator Afrikalı komşuları arasında eşsizdir. İstikrar ve barıştan hoşlanırlar. Ayrıca bölgedeki en ilerici ve turist dostu yerdir. Ancak, çoğu gezginin, toplam altyapı eksikliği, var olmayan yollar ve güvenilir olmayan ulaşım seçenekleri nedeniyle bir seyahat acentesi ile çalışmayı seçtiğini unutmayın.  Bu sadece kalbinizi çalmayı ve sizi aşık etmeyi bekleyen gerçek bir macera.

Gabon Nereye Gidilir; Librebille

Gabon sakinlerinin yaklaşık üçte biri Libreville'de yaşıyor. Ülkenin başkenti ve konuşulacak tek gerçek şehir olarak anılmaktadır.

Bir petrol akışı nedeniyle, asfalt yollar, temiz sokaklar, inanılmaz restoranlar, şaşırtıcı derecede iyi Fransız şarabı, kumarhaneler ve kapalı topluluklar bulacaksınız.

Ancak Libreville'in temeli, aşırı kalabalık olmasıyla bilinir, kaotik ve eğlenceli pazarları, yakın toplulukları ve muhteşem sahil şeridi ile dolu canlı bir Afrika ruhu vardır.

19. yüzyılın ortalarında özgür köleler tarafından kurulan (Libreville 'Freetown' Fransız anlamına gelir), şehir yavaşça büyüdü ve çok çeşitli insanları çekti - modern bir eklektik kasaba yarattı.

Pazarlara ek olarak, Ulusal Müze, Başkanlık Sarayı, L'Eglise St-Michel (St Michael Katedrali) ve Musée des Arts et Traditions du Gabon'u da unutmayın.

Rahatlamaya hazır olduğunuzda, Ekwata Adası gibi küçük bir plaj yeri bulun ve güneşi içinize çekin.

Loango Ulusal Parkı

13 milli park sistemindeki taç mücevher şüphesiz Loango'dur.

Afrika'nın en iyi safari deneyimlerinden biri burada sizi bekliyor.

Parkta yemyeşil manzara ve fantastik yaban hayatı vardır.

Yaklaşık 200 kilometre ıssız kıyı şeridi bulacaksınız, bu da Loango'yu tamamen vahşi kıyı alanlarından biri haline getiriyor.

Parkta orman, lagünler, sulak alanlar ve savanlar var.

Pongara

Haliç’in okyanusa bağlandığı parkın plaj alanı olan Pongara Noktası, nesli tükenmekte olan deri sırtlı kaplumbağalara ev sahipliği yapıyor. Yumurtalarını döşemek için karaya sürdükleri yer burası.

Kasım ve Şubat ayları arasında ziyaret ederseniz, amacı Kaplumbağaları Korumak ve insanların neden olduğu tehdidi azaltmak olan bir grup tarafından yürütülen birçok eğitim programından birini yakalayabilirsiniz.

Fernan Vaz Lagünü

Şu anda burada yaşayan iki harika goril, ziyaretçileri bu muhteşem hayvanların durumu hakkında eğitmesine yardımcı oluyor.

Başka sekiz yetim goril de bulunan, insan teması dışında, onları vahşi doğaya yeniden kazandırmak amacıyla yaşatılıyor.

Fernan Vaz'in paylaşılması gereken bir tarihi de var.

19. yüzyılın sonlarında Mission Saint Anne tarafından inşa edildi. Gustav Eiffel tarafından tasarlanan kilise, yıllar boyunca güzel ve farklı bir kırmızı renk ile boyanmış yapıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal