Eskişehir Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Eskişehir son zamanlarda hafta sonu düzenlenen kültür turlarının popüler yerlerinden biri haline gelen bir şehir. Eskişehir hafta sonu gidilecek yerler arasında birçok mekan bulunuyor.

07.07.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-15:03) Eskişehir Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Eskişehir küçük bir il olduğu için gezilecek yerler birbirlerine çok yakın, bu nedenle zaman ve enerji açısından gezmesi verimli bir kenttir.

Peki, Eskişehir hafta sonu gidilecek yerler neresi? Eskişehir’de kısa bir zaman içerisinde gezilmesi gereken yerler neresi?

Eskişehir’de Hafta Sonu Gidilecek Tarihi Yerler Nedir?

Eskişehir hafta sonu gidilecek yerler arasında tarihi mekanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Tarihi Odunpazarı Evleri: Eskişehir’in merkezinde yer alan Odunpazarı Evleri restorasyon uygulamasından sonra, rengarenk evlere dönüşen, Eskişehir’in simgelerinden bir tanesidir. Semtte, geleneksel Anadolu Türk Mimarisinin izleri rahatlıkla görülebilir. Odunpazarı, Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı eserinde de yer almaktadır.
  • Kurşunlu Camisi ve Külliyesi: Odunpazarı Evleri yakınında olan Külliye, 1517 ve 1525 yılları arasında, Osmanlı Devleti zamanında yaptırılmıştır. Adı, kurşunla kaplanmış olan kubbesinden alan yapı, ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.
  • Atlıhan El Sanatları Çarşısı: 1850 yılında, Takattin Bey tarafından yaptırıldı. Odunpazarı Evlerine yakın bir konumda bulunan Çarşı, 2006 yılında restore edilerek el yapımı takıların satıldığı tarihi bir mekan olarak yeniden hizmete açıldı.

Eskişehir’de Hafta Sonu Gidilecek Modern Yerler Nedir?

Eskişehir hafta sonu gidilecek yerler arasında bulunan modern mekanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Odunpazarı Modern Müze: Modern binasıyla ve modern sanat eserlerinin sergilenmesiyle dikkat çeken müze, Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates tarafından tasarlandı. Odunpazarı’nda bulunan Modern Müze, 1 temmuzdan itibaren ziyarete açılacak.
  • Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi: Odunpazarı’nda yer alan müze, birçok insan tarafından ziyaret ediliyor. Farklı salonlara ayrılan müzede, Atatürk, Kurtuluş Savaşı, Tarihi Karakterler, Dünya Liderleri, Tiyatro gibi kategoriler bulunuyor.
  • Cassaba Modern: Tepebaşında modern bir alışveriş ve yaşam alanı. Restoranlar, eğlence merkezleri ve çeşitli dükkanlar bulunan Cassaba Modern, eğlenceli bir akşam vaat ediyor.

Eskişehir’de Hafta Sonu Gidilecek Açık Hava Mekanları Hangileri?

Eskişehir, parklarıyla da ünlü bir şehirdir. Bu nedenle açık havada geçirebileceğiniz keyifli bir hafta sonu sizi bekliyor. Bu alanları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sazova Parkı: Masal Şatosu ile, Eskişehir’in simgelerinden biri haline gelmiş parktır. Oldukça geniş bir yeşil alanı ve havuzu olan Sazova Parkı, 2008 yılında hizmete açıldı. Kütahya Yolu üzerinde bulunuyor.
  • Kentpark: Kentpark, aynı zamanda Türkiye’deki ilk yapay sahilin bulunduğu yerdir. Porsuk Nehrinin iki kenarında uzanan Kentpark’ta ata da binilebiliyor.
  • Kanlıkavak Parkı: Sümer Mahallesi yakınlarında bulunan Kanlıkavak Parkı, Eskişehir’de yaşayan gençlerin en çok tercih ettikleri parklardan bir tanesidir. Park, Porsuk nehrinin kıyısına kurulmuştur. Dileyenler bisiklet kiralayarak parkı baştan başa gezebilir. Oldukça uzun bir parktır.

Bunun dışında, Eskişehir çiböreği ve met helvası ile meşhurdur. Ayrıca Barlar Sokağı adı verilen sokakta birçok bar ve pub bir arada bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal