Arjantin Vize İşlemleri

Arjantin Güney Amerika kıtasında yer alan bir ülkedir. Türkiye'nin yüz ölçümünden neredeyse 4 kat büyüktür. 23 eyalete 1 federal ayrılmakta başkenti ise Buenos Aires'dir. Arjantin'de konuşulan resmi dil İspanyolcadır.

17.07.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:07) Arjantin Vize İşlemleri

Genç nüfusun genellikle İngilizce konuştuğu görülmektedir. Arjantin din özgürlüğü üzerine kurulmuş olup herhangi bir resmi dini yoktur. Ancak ülkede Roma Katolikliği'ne ayrı bir statü verilmekte. Roma Katolikliği'ne ayrı bir sempati duyulmaktadır. Arjantin Latin Amerika'nın en büyük Yahudi ve Müslüman topluluklarına ev sahipliği yaptığı görülmektedir. Ülkede ulaşım gelişmemiştir. Bu sebeple ülkedeki tren ve uçak biletlerinin fiyatı oldukça yüksektir. Hastanelerinde ücretsiz muayene olunmaktadır. Hastanelerinde herhangi bir tedavi için ücret talep edilmemektedir ama bağışta bulunmak adettendir. Türkiye'den Arjantin'e seyahat etmek istiyorsanız ülkenin bir çok yerine direk uçuşlar bulunmaktadır. Arjantin'in iklim çeşidi genelde ılıman olsa da olağanüstü iklime sahiptir. Arjantin ekonomik açıdan bakıldığında oldukça gelişmiş bir ülkedir. Genelde tarıma ve tarıma dayalı sanayi de oldukça gelişmiştir. Güney Amerika'nın üçüncüsü, Latin Amerika'nın ikinci en büyük ekonomisine sahiptir. Arjantin insanları oldukça sıcakkanlıdırlar. 2010 yılından beri eşcinsel evliliği yasallaştırmışlardır. Escinsel evliliği yasalaştıran Latin Amerika'da il yasallaştıran ülkedir. Dünyada ise onuncu ilkedir.

Arjantin vize istiyor mu ?

Türkiye'den seyahat edecek vatandaşların bordo (umumi), yeşil (hususi), gri (hizmet), siyah (diplomatik) pasaportlara sahip Türk vatandaşları ülkeye girişinden itibaren 6 ay içerisinde 90 gün kadar kalış süresi için vize istememektedir. 90günü aşacak ziyaretler için Arjantin Konsolosluğundan uzun dönem vizesi için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Arjantin'e gitmek için istenen evraklar nelerdir ?

Arjantin'e seyahat edecek kişilerin yanında bulundurması gereken evraklar: nüfus cüzdan fotokopisi, kapı vizesinin vurulabilmesi için bir sayfası bol olan pasaport, konaklama belgeleri, ulaşım belgeleri, seyahat sağlık sigortası, Arjantin'de yaşayan bir tanıdık varsa onun tarafından gönderilen davetiye bulundurulmalıdır.

Arjantin'in vize istediği / istemediği ülkeler ?

Türkiye dışında başka ülkelerde 90 günlük vizesiz seyahat haklarına sahiptirler. Bunların dışında Jameika ve Malezya da 30 günlük vizesiz seyahat haklarından yararlanılabilmektedir.

 90 günlük seyahati uzatacak olan vatandaşların vize çıkartmaları gerekmektedir. Bu vize için gerekli olan belgeler minimum ay geçerliliği olan pasaport, beyaz fonlu 2 adet vesikalık, vize formu, elçiliğe yazılmış vize istek dilekçesi seyahat sebebini gidecek kişinin adını ve masraflarını bu masrafları nasıl karşılayacağını da belgelere eklemiş olması gerekmektedir, ticari seyahatlerde firmalardan gelen davetiye mektubu, otel rezervasyonu, uçak ön rezervasyonu, gelir belgeleri zenginlik durumunuz, SGK işe giriş belgeleri, 3 aylık maaş bordrosu, firma ortaklıkları ortaklık belgesi, SGK prim dökümü, şirket evrakları, pasaportun resimli ve geçerli vizelerin olduğu sayfaların fotokopisi, öğrenciler öğrenci belgesi yeni tarihli olması gerekmektedir, emekliler için emekli cüzdanları gerekmektedir. Eğer seyahatinizi uzatmayı planlıyorsanız son gün değil erkenden vize çıkarmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal