Antigua ve Barbuda Gezi Rehberi

Karayip Denizlerine ait olan bir bölge olarak geçen bu bölge, küçük bir ada parçasıdır. Bu Ada parçasının başkenti ise Stcons şehridir. Küçük bir yer olmasına rağmen önemli şehirleri içinde bulunduran, resmi dili İngilizce olan bir ülkedir.

07.07.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:28) Antigua ve Barbuda Gezi Rehberi

Barbuda kentinde tek yerleşim bölgesi Codrington lagünüdür. Adı verilen Lagün parçasından oluşan bir kıyı bölgesidir. Doğal kaynaklara müzelere ve yahut modern yerlere sahip olmayan bu iki kentin hizmet sektörü başta turizmdir ve kıyıdan sağlanabilecek, kıyıların ve denizlerin kullanılabileceği herhangi bir sektörlerdir. Bunlar, kıyı bankacılığı yelkencilik vesaire olarak değişmektedir. Antigua ve Barbuda kentlerini tercih etmenizdeki en önemli sebep, sessizlik ve bu sessizlikteki doğal su kaynaklara ulaşabilmek ve aynı zamanda doğa ve deniz havası alabilmek olacaktır.

Bu Kentlerde Neler Yapılabilir

Antigua ve Barbuda kentini tropikal iklim özelliği taşıması sebebiyle çok fazla yağış alabilmesi ihtimaline karşı mevsimi iyi değerlendirerek ve mevsimi araştırarak gezmeniz tavsiye olunur. Çok fazla sıcak iklim ve sıcaklık ve nem görmeyen bu iki kentin en önemli ziyaret yerlerinden biri St.John’s ana limanıdır. 

Buradaki adalarda, akarsular, göller bulunmakta ve bu akarsu ve göllerin üzerinde yelkenli faaliyetleri yapılmaktadır. Genel itibari ile balayı bölgesi olarak kullanılan bu adalarda, yelkencilik, liman ve marina sektörleri ön plandadır. 

Five Islands Village ve FreeTown denilen plajlar yine bu bölgelerde yer almaktadır. Küçük adalar içinde ayrıca plajlar bulunmakta ve Liberta’da önemli bir kilise ve aynı zamanda St. Barbanas Anglican Kilisesi de yer almaktadır. Yani küçük kasabalar, küçük yerleşik yaşam bölgelerinde hem kiliseler hem de tarihi mekanlar bulunmaktadır.

Bu Bölgede Neler Beklenmeli

Deniz ürünlerinin bolca sergilendiği bu bölgelerde, bir deniz adasında olduğunuzu unutmamalı ve bu adanın tek özelliğinin sakin bir hayat sürmek isteyenlerin bir araya gelmesi olduğunu bilmelisiniz. Parhan Kilisesi ve tarihi önemli bir yerde olan bu adalarda bolca bulunan manzaralarla turizm canlı tutulmaktadır.

Bu Bölgede Yapılması Gereken Şeyler

Eğer sakin bir balayı istiyorsanız, bu bölgeyi tercih etmeniz doğru olacaktır. Aynı zamanda istediğiniz bir deniz tatili ise ve küçük koylarda kasabalarda belli bir süre vakit geçirmek ve yelkenli yaparak mutlu olmak istiyorsanız bu bölge sizler için iyi bir tercih olacaktır. Antigua ve Barbuda bölgelerinde çok fazla tarihi mekanlar olmaması veyahut işletmelerin bulunmaması sebebiyle nüfusun canlılığı ve hareketliliği diğer şehirlere nazaran azdır. Bu yüzden ki sakinlik için ve yahut doğal güzellikleri tek başına seyre dalmak için güzel bir bölgedir.

Antigua ve Barbuda Bölgeleri Yemekleri

Bu bölgelerin herkes tarafından bilinen ve dünya üzerinde değerini kanıtlayarak ün kazanmış, mısır unu haşlaması olarak yapılan Fingue’dir. İtalyan kültürünü andıran mutfağının başlıca diğer ün salmış yemekleri şu şekildedir: Pepper Pot, Ducana, Saltfish…

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal