Ankara Günübirlik Gidilecek Yerler

Ankara, iş ziyaretleri için olduğu kadar, görülecek güzel yerleri için de ziyaret edilen şehirlerden bir tanesi. Aynı zamanda, Türkiye’nin başkenti olduğu için birçok devlet dairesi ve büyük elçilik burada yer alıyor. Peki, Ankara günübirlik gidilecek yerler neresi?

07.07.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:25) Ankara Günübirlik Gidilecek Yerler

Ankara, bozkırın içerisinde yer almasına rağmen, bünyesinde birçok güzel park yer alıyor. Ankara günübirlik gidilecek yerler arasında tercih edebileceğiniz parklar şu şekilde:

  • Kuğulu Park: Her daim izleyebileceğiniz zarif kuğularıyla Çankaya’da bulunan Kuğulu Park, Ankara günübirlik gidilecek yerler arasında oldukça öne çıkıyor. Küçük ve sevimli bir park olan Kuğulu Park aynı zamanda Ankara’nın eğlence mekanlarının yoğun olarak bulunduğu Tunalı Hilmi Caddesine oldukça yakın.
  • Seğmenler Parkı: Kuğulu Park’ın üzerinde yer alan Seğmenler Parkı oldukça geniş bir yeşil alana sahip. Ayrıca güneşli günlerde pek çok genç tarafından tercih edilen bir toplanma alanıdır. Ankara günübirlik gidilecek yerler arasında bulunması gereken bir güzellik.
  • Göksu Parkı: Yapay bir göl etrafına kurulan Göksu Parkı Eryaman’da bulunuyor.
  • Dikmen Vadisi: Çankaya İlçesinde yer alan Dikmen Vadisi peyzaj düzenlemesi, geniş yeşil alanları ile meyve ağaçları ve kuş türlerine ev sahipliği yapıyor. 20 bin çeşit ağaç olduğu bilinen ve renk renk çiçeklerle bezeli olan park aynı zamanda yürüyüş aktiviteleri için de sık sık tercih ediliyor.

Ankara’da Günübirlik Gezilecek Semtler Hangileri?

Ankara günübirlik gidilecek yerler arasında belli semtler ön plana çıkıyor:

  • Bahçelievler: Eski adlarıyla yedinci ve onun aşağısındaki üçüncü cadde olarak bilinen Bahçelievler Milli Kütüphane’nin hemen yanından başlıyor. Kafelerin ve çeşitli dükkanların bir arada bulunduğu bu yer çoğunlukla gençlerin Ankara’daki buluşma mekanlarından bir tanesi. Ankara günübirlik gidilecek yerler arasında Bahçelievler ve çevresi ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.
  • Tunalı: Bahçelievler gibi pek çok eğlence mekânı ve alışveriş dükkanını bir arada barındıran Tunalı Hilmi Caddesi ve çevresi aynı zamanda Ankara’nın gece hayatının yoğun olduğu mekanlardan bir tanesidir.
  • Ümitköy: Ankara’nın yeni oluşan semtlerinden biri olan Ümitköy aynı zamanda yeni nesil birçok kahveci ve restoranda da ev sahipliği yapıyor. Modern mekanlarda takılmayı seviyorsanız Ümitköy sizin için oldukça uygun bir çevre.

 

Ankara’da Günübirlik Ziyaret Edilecek Tarihi Yerler

  • Anıtkabir: Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının bulunduğu Anıtkabir Ankara’da muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelir. 1953 yılında inşası tamamlanan Anıtkabir genel mimarisi itibarı ile neo klasik mimari izi taşıyan bir anıt mezardır. Sade bir ile dikkat çeken Anıtkabir’in yapım aşamasında Halikarnas Mozolesi örnek alınmıştır. İsmet İnönü’nün mezarı da Anıtkabir’dedir. Farklı müze bölümlerinden oluşan Anıtkabirde Atatürk’ün kişisel eşyaları ve kitapları da sergilenmektedir.
  • Hamamönü: Klasik Osmanlı evlerinin özelliklerini taşıyan evleri ve kahvaltılık mekanları ile Hamamönü, sizi zamanda geriye götürebilir. El sanatları ürünlerinin satıldığı dükkanlar ve çeşitli dükkanlardan oluşan Hamamönü, günübirlik gezinizin sabahı için oldukça uygun bir yer.
  • Anadolu Medeniyetleri Müzesi: Paleolitik çağlardan bugüne uzanan Anadolu tarihine ışık tutan müze, Atatürk’ün bir Eti Müzesi kurma fikriyle oluşturulmuştur. 1997 yılında Avrupa’da yılın müzesi seçilmiştir. Müze, farklı çağlardan kalan eserleri toplayacak şekilde düzenlenmiştir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal