Şevval ayı ne zaman bitecek? 2024 Şevval orucu nasıl tutulur?

Milyonlarca Müslüman Şevval ayının ne zaman sona ereceği konusunda araştırmalarına devam ediyor. Ramazan ayı sonrasında idrak edilen Şevval ayının bitiş tarihi ve orucu hakkındaki sorgulamalar sürüyor. Peki Şevval ayı ne zaman bitecek? 2024 Şevval orucu nasıl tutulur? İşte detaylar…

20.04.2024-17:26 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-17:26)

Ramazan ayında tutulan orucun ardından Şevval ayında tutulacağı rivayet edilen oruç ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Aynı şekilde Şevval ayının ne zaman biteceği konusu da Müslümanların gündeminin üst basamaklarında bulunuyor. Peki Şevval ayı ne zaman bitecek? 2024 Şevval orucu nasıl tutulur?

Şevval ayı ne zaman bitecek?

Diyanet’in takvimine göre 2024 Şevval ayı 10 Nisan – 8 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek.

Şevval ayı ne zaman bitecek? 2024 Şevval orucu nasıl tutulur?

2024 Şevval orucu nasıl tutulur?

Şevval ayı, İslam takvimine göre Ramazan ayından hemen sonra gelir ve Müslümanlar için önemli bir dönemi işaret eder. Bu ayın içinde 6 gün boyunca oruç tutulması tavsiye edilir ve bu oruçlar, Ramazan ayındaki farz oruçlar kadar faziletli kabul edilir.

Halk arasında "Altı Gün Oruçları" olarak bilinen Şevval orucu, genellikle peş peşe 6 gün boyunca tutulur, ancak aralıklı günlerde de tutulabilir. Yani kişi, Şevval ayı boyunca toplamda 6 günü oruçlu geçirmek üzere, istediği günleri seçebilir ve bu şekilde orucunu tamamlayabilir. Bu uygulama, Müslümanlar arasında sevap kazanma arzusuyla karşılanır ve manevi bir deneyim olarak değerlendirilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal