AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, sosyal medyada konuşulan isimler arasında yer aldı. Vatandaşlar Zehra Taşkesenlioğlu’nun hayatını ve siyasi kariyerini öğrenmek üzere arama motorlarını meşgul ediyor. Peki AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte Zehra Taşkesenlioğlu hayatı ve biyografisi…

20.04.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-17:17)

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde AK Parti Erzurum Milletvekili olarak seçilen Zehra Taşkesenlioğlu, zaman zaman siyaset dünyasında konuşulan isimler arasında yer aldı. Sosyal medyada konuşulan isimlerden birisi olan Zehra Taşkesenlioğlu’nun hayatını ve biyografisini öğrenmek isteyenler internetten araştırma yapıyor. Peki AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

Erzurum'da 1972 yılında doğan Zehra Taşkesenlioğlu, eğitim yolculuğuna Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde başladı. Ardından Marmara Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde AB İlişkileri alanında yüksek lisansını sürdürdü. Halen ABD'de doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2010 yılında İtalya LUISS ve Avrupa Çalışmaları Merkezi'nin birlikte düzenlediği Düzenleyici Etki Analizleri ve Düzenleyici Reformlar konusunda uzmanlık eğitimini başarıyla tamamladı.

Göç ve Göç Yönetimi, AB Bölgesel Politikası ve Enerji Politikası konularında yayımlanmış birçok araştırma, rapor ve makalesi bulunan Zehra Taşkesenlioğlu Ban, aynı zamanda AB fonları ile desteklenen birçok ulusal, bölgesel ve uluslararası projenin yöneticiliğini üstlendi. Zehra Taşkesenlioğlu Ban, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Katılımcılık ve Yasama Süreçleri Staj programı kapsamında Nisan 2011-Mayıs 2011 tarihleri arasında Amerikan Kongresi ve Yürütme Ofisi'nde staj yapma şansı elde etti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Zehra Taşkesenlioğlu kariyeri

İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevini yürüten Taşkesenlioğlu, aynı zamanda TOBB DEİK Türkiye-Ruanda İş Konseyi Başkanlığı'nı da sürdürmektedir. İş dünyasında önemli bir konuma sahip olan MUSAİD'ın farklı sektör kurullarında da yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır.

Zehra Taşkesenlioğlu Ban, kişisel sosyal sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla 1994 yılından itibaren aktif siyasi hayatın içinde yer almaktadır. Güngören Kadın Kolları'nda başladığı çalışmalarını, 1995 yılında Refah Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı'nda Teşkilatlanma, Ekonomik ve Sosyal İşler, AR-GE birim başkanlıkları ile sürdürmüştür. Aynı dönemde İl Kadın Kolları SKM başkan yardımcılığı ve 3. Bölge SKM başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Fazilet Partisi'nde İl Kadın Kolları başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Birim başkanlığı, Ekonomik ve Sosyal Konular birim başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur.

Özürlülerin siyasi hayata katılımını sağlamak amacıyla parti genel merkezi ve İstanbul İl teşkilatında Özürlüler biriminin kurulmasında etkin rol almıştır. 2004 yılında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Çalışma Komisyonu üyeliği yapmıştır.

2006 Haziran döneminde yapılan İstanbul İl kongresinde İl Yönetim Kurulu üyeliği görevine seçilen Taşkesenlioğlu, 2007 genel seçimlerinde 3. Bölge SKM başkanlığında Kampanya Sorumlusu olarak aktif siyasi çalışmalarını sürdürmüştür. Halen AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal