Ses Kısıklığı Omicron Varyantının Belirtisi mi?

Koronavirüsün en fazla mutasyona uğramış türü olan Omicron varyantı ile ilgili uzmanlardan kritik bilgiler geldi. Semptomlar yüzde oranlarına göre sıralandı. İşte en yaygın semptomlar...

03.01.2022-16:29 - (Son Güncelleme: 13.01.2022-16:46)

Koronavirüsün en fazla mutasyona uğramış türü olan Omicron varyantı ile ilgili uzmanlardan kritik bilgiler geldi. Soğuk algınlığına benzemesi ile dikkat çeken Omicron varyantının en belirtileri arasında öksürük, burun akıntısı ve halsizlik görülmekte.

EN YAYGIN SEMPTOM ÖKSÜRÜK

Bilim insanları Omicron varyantı tespit edilen hastalardaki en yaygın semptomları sıraladı. Yapılan incelemeler sonrasında Omicron varyantı tespit edilenlen kişilerin yüzde 83'ünde öksürük, yüzde 78'inde burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı tespit edilirken, yüzde 74'ünde de halsizlik, yüzde 72'sinde boğaz ağrısı, yüzde 68'inde baş ağrısı, yüzde 54'ünde ateş, yüzde 23'ünde tat kaybı ve yüzde 12'sinde koku kaybı tespit edildi.


Omicron varyantına yakalanan fakat hiçbir semptom göstermeyen hastalar da mevcut, yapılan incelemeler hastaların yüzde 42'sinin hastalığı hafif geçirdiği ve hiçbirinin hastaneye kaldırılmadığı gösteriyor.

Omicron varyantının semptomlarına dikkat çeken İngiliz basını, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin verilerini açıklayarak kuru öksürük, boğazda gıcık ve kaşıntının öne çıkan semptomlar olduğuna dikkat çekti. 

Omicron varyantına yakalandığını düşünen kişilerin sessizce bedenlerini dinlendirmeleri gerektiğini yazan Daily Star gazetesi, semptomlar ile ilgili şöyle dedi: ''Hastalık yayılırken bilim insanları Omicron'un ilk işaretlerinden birinin sadece dikkatlice kulak kabartarak bulunabileceğini söyledi. Bunun sebebi ise Omicron varyantının seste çatallanma ve boğukluk yaratması.''

SES KISIKLIĞI OMİCRON BELİRTİSİ!

İngiliz basınına açıklamalarda Bulunan Kovid Çalışma Uygulaması ZOE'nin başındaki isim olan Profesör Tim Spector, ''Omicron varyantının en belirgin semptomları arasında burun akıntısı, baş ağrısı, halsizlik ya da boğuk ses olabilir'' diyerek semptomların ise grip benzeri olduğuna dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal