Omicron Varyantının Yeni Belirtisi Açıklandı!

İngiltere'de koronavirüse yakalanan kişilerin verilerini toplayıp mercek altına alan ZOE Kovid Semptom Çalışma Uygulaması, Omicron varyantının yeni belirtilerini açıkladı. İşte omicron varyantının yeni belirtileri...

31.12.2021-09:02 - (Son Güncelleme: 31.12.2021-10:35) Omicron Varyantının Yeni Belirtisi Açıklandı!

Ülkemizde kullanılan Hayat Eve Sığar uygulamasının İngiltere’de benzer işlevler gören ZOE Kovid Semptom Çalışma Uygulaması’nda koronavirüsün son varyantı olan Omicron varyantı ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldı.

Omicron belirtileri ile ilgili açıklama yapan yetkililer, Kovid-19’un önceki türleri gibi yüksek ateş ve öksürük yerine yeni semptomlar ile kendini gösterdiğini ifade ederek hastalandığından şüphelenen kişilerin el ve ayaklarına dikkatlice bakması gerektiğinin altını çizdi.

CİLTTEKİ KAŞINTI OMİCRONUN HABERCİSİ!

Omicron varyantının en güncel belirtisinin ciltte kaşıntı olduğunu açıklayan uzmanlar, ciltteki kaşıntının yanı sıra ciltte kabarcıkların da oluştuğunu da aktardı. Kaşıntının olduğu bölge ise avuç içi ve ayak tabanları olduğu öne sürüldü.

Öte yandan araştırma grubuna gelen şikayetler arasında yeni bir cilt rahatsızlığının da ortaya çıktığı açıklandı. Uzmanlar ikinci tür olarak tanıttıkları bu cilt rahatsızlığının ise özellikle dirsek, diz ve el ve ayakların üzerinde oluştuğu söyleyerek isilik ve pişik şeklinde görülen bu cilt rahatsızlığının Omicron varyantına yakalananlarda ciddi bir oranda görüldüğünün altını çizdi.

GRİP BELİRTİSİ OLAN İNSANLARLA GÖRÜŞMEYİN!

Zoe ekibi, soğuk algınlığı benzeri semptomları olan kişilerin yarısının aslında Kovid olduğunu tahmin ediyor.

ZOE’yi yöneten isimlerden olan Profesör Tim Spector, “İlk varyant tespit edildikten sonra vaka sayıları hızla arttı ve yeni sayılar endişe yaratıyor. Semptom gösteren vakalarda çok ciddi bir artış oldu. Grip gibi belirtileri olan insanlarla görüşmeyin. Grip belirtileri gösterenlerin yarısında koronavirüs var” diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal