Kovid Parmağı Nedir?

Araştırma sonucuna göre, koronavirüsün ellerde ve ayaklarda cilt problemlerine sebebiyet verebileceği açıklanmıştır. Kovid parmağı nedir? Kovid parmağı tedavisi nasıl oluyor? Detaylar haberimizde...

07.10.2021-13:40 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-13:40)

Yapılan araştırmaya göre, Kovid parmağı olarak adlandırılan cilt rahatsızlığı, bağışıklık sisteminin virüsle mücadelesindeki bir yan etkisidir. Araştırma sonucuna göre, virüsün ellerde ve ayaklarda cilt problemlerine sebebiyet verebileceği açıklanmıştır. 

KOVİD PARMAĞI NEDİR?

Kovid ile görülen bu semptom, eller ve ayaklarda iltihaplanma ve kızarıklık ile sonuçlanıyor. Bu semptom kişi enfekte olduktan bir ila dört hafta içinde gerçekleşmekte olup parmakların şişmesine ya da renk değişimlerine sebep oluyor.

British Journal of Dermatology'de yayınlanan çalışmayı gerçekleştiren araştırmacılar, pandemiden önce ortaya çıkan benzer lezyonları olan katılımcıları izledi.

İngiliz Cilt Vakfı sözcüsü verdiği demeçte, Kovid parmağının pandeminin ilk aşamalarında oldukça yaygın bir semptom olduğunu fakat aşılamadan sonra çok daha nadir görülmeye başlandığını ifade etti.

Gerçekleştirilen çalışmanın araştırmacılarından olan Dr. Charles Cassius, asemptomatik çocuk ve ergenlerde el ve ayaklarda kan damarlarının iltihaplanmasına benzeyen lezyonların Kovid-19 ile aynı an da meydana gelmeye başlamasından dolayı aralarında bir bağlantı olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Dr. Ivan Bristow ise yaptığı açıklamada bu semptomun kimi kişilerde kendiliğinden geçtiğini vurguladı.  Fakat bazı kişilerin krem ve diğer ilaçlar ile tedavi edildiğini de ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal