Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, nereli? Türkiye Uzay Ajansı Serdar Hüseyin Yıldırım neden gündemde?

Türkiye Uzay Ajansı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın deprem videosu sosyal medyada gündem oldu. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'ın katıldığı bir konferansta depremle ilgili söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Peki Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, nereli? Türkiye Uzay Ajansı Serdar Hüseyin Yıldırım neden gündemde? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

17.02.2023-16:37 - (Son Güncelleme: 17.02.2023-16:37) Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, nereli? Türkiye Uzay Ajansı Serdar Hüseyin Yıldırım neden gündemde?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılında aldığı karar ile Türkiye Uzay Ajansı Başkanı seçilen Serdar Hüseyin Yıldırım’ın geçmiş yıllarda depremlerin oluşması konusunda yaptığı bir konuşma şu sıralarda sosyal medyada gündem oldu. Peki Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, nereli? Türkiye Uzay Ajansı Serdar Hüseyin Yıldırım neden gündemde?

Türkiye Uzay Ajansı Serdar Hüseyin Yıldırım neden gündemde?

Sosyal medyada paylaşılan ve binlerce yorum alan konuşmada Serdar Hüseyin Yıldırım, “Titanyum alaşımlı 10 metre çubukları uzaydan dünyaya istediği hedefe gönderebilen savaşçı uydular var! Bu çubuklar yerin 5 kilometre derinliğine nüfus ederek 7-8 şiddetinde deprem yaratıyor. Bunları tespit etmek de mümkün değil” ifadelerini kullanıyor.

Serdar Hüseyin Yıldırım

Yanlış anlaşılmak istemem

Yıldırım paylaşımın yayılması üzerine sosyal medyadan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 15 Şubat’ta paylaştığı mesajlarda şu ifadelere yer verdi:

Birkaç gündür sosyal medyada dolaşan video hakkında çok soru geliyor. Bu kısa video benim çok önce bir strateji enstitüsünde verdiğim konferanstan alıntı. Dünya yörüngesinde konuşlanıp kullanıldığında küçük bir şehri haritadan silebilecek silah sistemini anlatmıştım.

Bu silah sisteminin fay hatlarını tetiklemek veya tektonik deprem oluşturmak gibi fonksiyonu yok. Dolayısıyla bilinen bir fay hattında oluşan tektonik bir deprem olan Maraş afetiyle ilgisi yok. Yanlış anlaşılmasını istemem. Bu silahın etkisi göktaşı çarpmasına kıyas edilebilir.

Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, nereli? 

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 1961 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Rizeli olan Yıldırım, 1979 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği Bölümü’nde bir sene eğitim gördü ve ardından da Almanya Berlin Teknik Üniversitesi’ne geçerek lisans eğitimini tamamladı. 1987 yılında lisans bölümü olan Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünün yüksek lisansını da tamamlayan Yıldırım, 1989 yılında havacılık sektöründe çalışmaya başladı.

12 yılını havacılık sektöründe geçiren Serdar Hüseyin Yıldırım, 2015 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, 2016 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müşaviri ve 2018 yılında bakanlığa bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevlerini yaptıktan sonra 6 Ağustos 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’na atandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal