Popüler çevrimiçi arkadaşlık trendleri — görüntülü sohbetler ve uygulamalar

İnternetin yaygın olarak kullanılabilir ve ucuz hale geldiği 2000'li yılların başından bu yana web arkadaşlık sektörünün aktif büyümesi gözlemlenmektedir. Bu alandaki "öncülerden" biri 1993'ten beri faaliyet gösteren Match hizmetiydi. Ancak daha sonra çeşitli alternatifler ortaya çıkmaya başladı. Ve bugün dünyada Web'de arkadaşlık için yaklaşık sekiz bin site vardır.

17.02.2023-16:29 - (Son Güncelleme: 17.02.2023-16:29) Popüler çevrimiçi arkadaşlık trendleri — görüntülü sohbetler ve uygulamalar

Son yıllarda arkadaşlık sitelerinin ve uygulamalarının popülaritesinde büyük bir sıçramaya özellikle Covid-19 koronavirüs pandemisi neden olmuştur. Özellikle katı karantina kısıtlamalarının yürürlükte olduğu, henüz etkili bir aşının bulunmadığı ve insanların zamanlarının çoğunu evde geçirdiği 2020 yılı bu konuda gösterge niteliğindeydi.

Basitçe ifade etmek gerekirse, 2020 yılında yalnızca ABD'de çevrimiçi arkadaşlık geliri 600 milyon doların üzerindeydi. 2021'de Tinder, 15 milyon indirme ile indirme sayısı açısından en üst sırada yer aldı. İkinci sırada 8,5 milyon indirme ile Bumble yer alıyor. Plenty of Fish ise 7,4 milyon indirme ile üçüncü sırada. Genel olarak, anketler internet kullanıcılarının çevrimiçi arkadaşlık hizmetlerini pandemi öncesine göre %30 daha fazla kullandığını gösteriyor. Ve bu gerçekten büyük bir artış.

Web üzerinden arkadaşlığın artan popülaritesi arkadaşlık yaklaşımını nasıl değiştirmiştir?

Covid-19, çevrimiçi arkadaşlığa olan ilgide bir artışa neden oldu ve bu artış da geliştiricileri daha fazla kullanıcı çekmek için sitelerinin işlevselliğini aktif olarak modernize etmeye zorladı. Koronavirüs pandemisinin ortasında birçok yeni trend ortaya çıktı:

-İnsanlar kendi sağlıkları konusunda daha ciddi hale geldiler ve bu nedenle gerçek hayatta buluşmak için acele etmiyorlar, birbirlerini çevrimiçi olarak daha iyi tanımayı tercih ediyorlar.

-Sıradan mesajlaşma giderek geçmişte kalıyor. Kullanıcılar mesaj iletmek yerine giderek daha fazla sesli veya görüntülü iletişim kurmayı tercih ediyor.

-Ortak bir web eğlencesi için çeşitli hizmetlerin popülaritesi artmıştır. Örneğin, eş zamanlı film ve dizi izleme siteleri, işbirliğine dayalı video oyunları ve daha fazlası.

-Bazı arkadaşlık siteleri, kullanıcıların partnerlerinin tehlikeli bir virüse karşı aşı olup olmadığını hemen görebilmeleri için aşı durumunu eklemeye başladı.

-Daha önce genellikle bundan kaçınan ve bunun aşırı bir önlem olduğuna inanan kullanıcılar bile İnternete arkadaşlık formatına gelmiştir. Bugün, bu herhangi bir soruyu gündeme getirmeyen tamamen normal bir fenomendir.

İlginçtir ki 2020 yılından itibaren rastgele görüntülü sohbetler, klasik arkadaşlık siteleri ve uygulamalarından daha aktif bir şekilde gelişmeye başladı. Görünüşe göre bundan önce birçok insan onları unuttu ve "Covid öncesi" zamanlarda bu platformlar şu anki kadar popüler değildi. Ancak bugün gerçek bir rönesans yaşıyorlar. Birçoğu, pandeminin başlamasından bu yana sadece birkaç ay içinde kitlelerini 2-3 kat veya daha fazla artırmayı başardı.  

Denemeniz gereken görüntülü sohbetler

Görüntülü sohbetler söz konusu olduğunda akla gelen ilk site Omegle'dir. Aslında bu ilk sohbet ruletidir — yalnızca temel arama ayarlarına dayalı olarak rastgele partnerleri birbirine bağlayan bir sistem: dil, coğrafi konum, ilgi alanları listesi vb. Omegle web sitesi 2009 baharında açıldı ve 18 yaşındaki Amerikalı Leif K-Brooks tarafından geliştirildi.

Rastgele Sohbet Omegle hızla popülerlik kazandı. Kullanıcılar rastgele insanlarla tanışma ve sohbet etme fırsatını sevdiler. Belli bir heyecan ve sürpriz etkisi vardı çünkü bir sonraki anda diğer tarafta kimin olacağını asla bilmiyorsunuz.

O zamanlar Omegle'de eksik olan tek şey görüntülü sohbetti. Ancak çok geçmeden Omegle'ye ilginç bir alternatif ortaya çıktı — Chatroulette web sitesi (bahsedilecek), metin sohbetine ek olarak rastgele partnerlerle video aracılığıyla iletişim kurma fırsatı sunuyordu. Bu gerçek bir atılım oldu!

Omegle'deki video modu 2010 yılında başlatıldı ve kullanıcılar tarafından da sıcak karşılandı. Ancak o zamana kadar, Omegle'ye çeşitli alternatifler giderek daha sık ortaya çıkmaya başladı. Birçoğunun daha kullanışlı, daha güvenli ve daha işlevsel olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle, kitle yavaş yavaş üçüncü taraf platformlara geçmeye başladı.

Şimdi, Omegle'nin birkaç ilginç benzerine bakacağız!

Chatroulette

Yukarıda bahsi geçen Chatroulette web sitesi Kasım 2009'da açıldı ve 2010'da neredeyse tüm dünya bu siteden haberdar oldu. Chatroulette, Good Morning America, The New York Times ve New York Magazine'de yer aldı. Daha 2010 baharında, siteyi her gün yaklaşık 1,5 milyon kişi ziyaret ediyordu.

Genel olarak, Chatroulette çok zor bir kaderi olan Omegle'ye bir alternatiftir. Zamanla, korkunç denetim ve yeni atılım özelliklerinin eksikliği nedeniyle popülerlik dalgası azalmaya başladı. Site internet trolleri, teşhirciler, dolandırıcılar ve sadece uygun olmayan kullanıcılarla doluydu. Sonuç olarak, pandeminin başlangıcında Chatroulette eski kitlesinin bir kısmına bile sahip değildi. Ve sadece 2020'de, geliştirici nihayet yaratımını ciddiye almaya karar vermiş gibi görünüyor. Siteyi kullanma kurallarını ihlal edenleri izlemek için bir yapay zeka sistemi tanıtıldı. Site büyük ölçüde yeniden tasarlandı.

Bu Chatroulette'yi eski ihtişamına geri getirecek mi? Pek olası değil çünkü çok sayıda kaliteli alternatif mevcut. Ancak en azından bazı kullanıcıları geri döndürmek oldukça mümkün. Durumu izleyeceğiz.

CooMeet

Bu, özellikle erkek kitlelere hitap edecek olan Omegle'ye oldukça standart dışı bir alternatiftir. CooMeet, tartışmasız var olan en etkili ve doğru cinsiyet filtrelerinden birine sahiptir. Dahası, siteye kayıt olurken, kızlar kişisel bilgilerini doğrulamalıdır, bu da sahte hesap ve botların ortaya çıkmasını önler. Diğer faydalı faydalar şunları içerir:

-bir düzineden fazla dil çeşitliliği;

-çeşitli renk temaları;

-kullanışlı mobil uygulamalar;

-ortaklık programı;

-yerleşik mesaj çevirmeni;

-yüksek kaliteli denetim ve destek hizmeti;

-tüm yeni üyeler için ücretsiz deneme süresi.

Ciddi bir ilişki için veya sadece canlı kızlar ile güzel bir sohbet için karşı cinsle tanışmak istiyorsanız, CooMeet güvenle tavsiye edilebilir!

OmeTV

İlk bakışta OmeTV, Omegle'den bile daha basit görünüyor. Ancak gerçekte bu sohbet ruleti kesinlikle dikkate değer. En azından İOS ve Android için mobil uygulamaların yanı sıra Omegle'nin sahip olmadığı cinsiyet filtresi nedeniyle. Ancak, OmeTV'deki cinsiyet filtresinin CooMeet'teki kadar doğru olmaya yakın bile olmadığını belirtmek gerekir çünkü cinsiyet seçiminin gerçekliği temelde kontrol edilmez.

CooMeet gibi, OmeTV de yerleşik bir mesaj çevirmenine sahiptir. Bu gerçekten çok kullanışlı ve yararlı bir özelliktir, bu sayede yabancılarla tanışmanız ve iletişim kurmanız çok daha kolay olacaktır. Bunun için üçüncü taraf bir çevirmen kullanmanıza gerek yoktur. Ancak bunun yalnızca mesajlaşma için geçerli olduğunu unutmayın. Şimdiye kadar, sesli sohbetin eş zamanlı çevirisi yoktur.

Sonuç olarak, OmeTV basit, temiz, ancak daha işlevsel bir çevrimiçi arkadaşlık platformu arayanlar için Omegle'ye oldukça iyi bir alternatiftir.

Azar

Öncelikle akıllı telefonlar için tasarlanmış Omegle'ye başka bir alternatif. Burada görüntülü sohbette gerçek zamanlı olarak iletişim kurabilir, video yayınlarını izleyebilir veya gerçekleştirebilir, Lounge bölümünde potansiyel eşleşmeleri arayabilir, cinsiyet ve coğrafi filtreleri kullanabilir, resminiz yerine bir avatar gösterebilirsiniz.

Aslında Azar'ın gerçek anlamda Omegle'ye bir alternatif olduğu söylenemez. Anonim görüntülü sohbet ve klasik arkadaşlık uygulamasının bir kombinasyonu gibi. Bir yandan kullanışlıdır. Ancak diğer yandan, kapsamlı işlevsellik ve belirli bir iletişim biçimi belirsizliği, fazladan bir şeye ihtiyaç duymayan bazı kullanıcıları itiyor. Her gün yeni insanlarla rahatça iletişim kurma fırsatı. Bu nedenle, seçim sizin.

Özetleyelim

Çevrimiçi arkadaşlık trendleri sürekli değişiyor. 2010 yılında Chatroulette'in tüm hayranları, 2012'de dünya, Tinder ve benzerleriyle doldu taştı, 2015'ten sonra İnternet arkadaşlık dünyasında göreceli bir durgunluk yaşandı ve 2019'dan sonra, pandemi koşullarında, çevrimiçi arkadaşlık tüm rekorları yeniden kırmaya başladı.

Bugün web arkadaşlığının önümüzdeki yıllarda nasıl bir yol izleyeceğini tahmin etmek çok zor. Kesin olarak söyleyebileceğimiz bir şey var: insanlık çevrimiçi arkadaşlıktan asla vazgeçemeyecek. Ve biz bunun olumlu bir eğilim olduğuna inanıyoruz. Sonuçta, bu tür arkadaşlık olanakları çevrimdışından çok daha geniştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal