Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın Babası Öğretmenler Günü’nde Şehit Kızını Andı!

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün gelmesi ile birlikte açıklamalar yapan Aybüke Yalçın’ın babası şehit kızı hakkında konuştu.

24.11.2021-09:38 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-11:20) Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın Babası Öğretmenler Günü’nde Şehit Kızını Andı!

Son dakika gelen bilgilere göre, Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün gelmesi ile birlikte şehit kızından bahsetti.

9 Haziran 2017 yılında PKK tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Aybüke Yalçın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kızı hakkında konuştu. Aybüke Yalçın'ın olmadığı beşinci Öğretmenler Günü'nün bugün olduğunu belirten acılı baba Sadık Yalçın yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi; “Gönül isterdi ki kızımızın yanına gelerek bugünü mutlu bir şekilde kutlayalım, onunla hasbihal edelim. Maalesef ülkemizin bulunduğu coğrafyanın kıymeti itibarıyla harici ve dahili Ata'nın söylediği gibi düşmanlarımız eksik olmuyor. Bunların 200'e yakını yanılmıyorsam öğretmen ve bunların bir tanesi de bizim kızımız Aybüke öğretmen”

DEVLETİMİZİN VARLIĞINI ARKAMIZDA HİSSEDİYORUZ

Son yıllarda yapılan başarılı terörle mücadele operasyonlarını yakından takip ettiğini belirten Sadık Yalçın teröristlere 24 saat göz açtırılmadığını bildiğini belirterek konu ile ilgili şu sözlere değindi; “24 saat mücadele edildiğini bizler de takip ediyoruz. Gelişen teknolojinin getirmiş olduğu kolaylıkları da kullanarak daha iyi bir şekilde mücadele edildiğini görüyoruz. Temennimiz bunların kökünün kurutulması ve bunun yanında meclistekilerin de meclisten atılarak bu ülkenin insanlarının acısının dindirilmesi”

AYBÜKE YALÇIN VATANSEVER BİR İNSANDI

Aybüke Yalçın'ın Türkiye'yi çok sevdiğini ve her bir karışın vatan toprağı olduğunun bilincinde olduğunu anlatan baba Sadık Yalçın yaptığı konuşmayı şu sözlerle sonlandırdı; “Bana söylemiş olduğu bir söz bizi derinden etkiledi ve hep beraber gittik. ‘Babacığım, bayrağımızın dalgalandığı her yer vatanımızdır. Bizler gitmezsek oraya kimler gidecek?' sözlerini söyleyerek gideceğini söyledi. Ülkemizin herhangi bir toprak parçasında görev yapmak kutsaldır. Bütün öğretmenlerimizin her yerde görev yapabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Terörün kalıntılarının da en kısa zamanda güvenlik güçlerimiz tarafından mutlaka kökünün kazınacağına eminiz.”

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Aybüke Yalçın 1994 tarihinde dünyaya geldi. Aslen Çorum Osmancıklı olan Yalçın, 2016 Ekim'de Batman'ın Kozluk ilçesine atandı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, "Öğretmen oldum ben" sözleriyle paylaşmıştı. Müzikoloji bölümünde yüksek lisansa başlayan Yalçın, 9 Haziran 2017 tarihinde Batman'da teröristlerin hain saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal