Seda Sarıbaş Kimdir?

25.03.2021-09:40 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-09:40) Seda Sarıbaş Kimdir?

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu listesinde yer alan Seda Sarıbaş 2006 Miss Turkey Güzellik yarışmasında “Veet Türkiye Güzeli” seçilmişti. Seda Sarıbaş kaç yaşında? 

SEDA SARIBAŞ KİMDİR?

Baba Tarafı Adanalı, anne tarafı Trabzonlu olan Sarıbaş doğma büyüme İstanbulludur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini İstanbul’da alan Seda Sarıbaş Üniversite eğitimi için Ankara’ya gitmiştir. Ankara’da bulunan Gazi Üniversitesi’nde İşletme bölümünü tamamlayan Sarıbaş bu eğitimi tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünü tamamlamıştır. Aldığı bu eğitimlerin yanı sıra Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde Adalet okumuştur. Adalet eğitimini tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetim Anlamında Mükemmeliyetçilik Programı’na dahil olan MKYK üyesi yakın dönemde ADÜ’de Sosyoloji üzerine yüksek lisans yapmaktadır. 

SEDA SARIBAŞ NERELİ?

Eğitime önem veren Sarıbaş, 2006 yılında katıldığı Miss Turkey yarışmasında “Veet Türkiye Güzeli” seçilmiştir. Kariyerinde farklı bir yol izlemek için eğitime ağırlık veren eski Türkiye güzeli 2006 yılında evlenerek İstanbul’dan ayrılmıştır. Aydın’da ticaretle ilgilenen MKYK üyesi bu süreçte siyaset ile ilgili çalışmalarda bulunmuştur. 2014 yılında Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak göreve başlayan Sarıbaş 2018 yılına kadar bu görevine devam etmiştir. Önceki dönemde Ak Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı görevini üstlenen MKYK üyesi bu süreçte eşiyle birlikte kurduğu petrol şirketinde görev alıyordu. 


SEDA SARIBAŞ KAÇ YAŞINDA?

2006 yılından bu yana çeşitli sektörlerde yer alan Sarıbaş, şimdilerde eşiyle birlikte kurduğu Efe Petrol ile ilgilenmektedir. Eski emlakçı olan eşiyle birlikte 4 farklı petrol istasyonu işleten eski Türkiye güzeli Aydın’da yer alan petrol istasyonu ile ilgilenmektedir. İş hayatının yanı sıra siyaset ile de yakından ilgilenen Sarıbaş AK Parti 7. Olağan Büyük Kongre’sinde MKYK üyesi olarak yer almıştır. Listede Seda Sarıbaş’ın yanı sıra 19 kadın üye daha yer almaktadır. Büşra Peker, Belgin Uygur, Çiğdem Karaaslan, Derya Yanık, Emine Zeybek gibi isimlerin yer aldığı liste 50 kişiden 75 kişiye yükseltilmişti. Güzelliği ve kariyeri ile dikkat çeken MKYK üyesi Seda Sarıbaş’ın iki çocuğu vardır. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal