Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu: SUNGUR Mehmetçik'in hizmetinde!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Portatif hava savunma füze sistemi SUNGUR'un, Mehmetçiğin hizmetine verildiğini açıkladı.

24.07.2022-15:38 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-15:40) Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu: SUNGUR Mehmetçik'in hizmetinde!

ROKETSAN tarafından tamamen yerli ve milli imkânlar içerisinde yapılan SUNGUR hava savunma sistemi, geçtiğimiz aylarda tanıtılmış ve TSK'nın kullanımına sunulmuştu. SUNGUR hava savunma sistemiyle flaş açıklamalar yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, platformlardan sonra şimdi de tek er tarafından kullanılabilen versiyonunu geliştirdiklerini dile getirdi. 

SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, muharebe sahasında ve geri bölgede yer alan hareketli ve sabit birlikler tarafından kısa menzilli hava savunmasında kullanılmak için yapıldı. Farklı platformlara entegre şekilde çalışabilen SUNGUR, şimdi ise tek erin kullanabileceği donanımlarda donatıldı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bu güzel haberi sosyal medya hesabından paylaştı.  Sınıfında en uzun menzile sahip, kızılötesi görüntüleme ve atış öncesi kilitleme gibi alanının en önde gelen hava savunma sistemi olan SUNGUR daha kullanışlı hale geldi.


Uluslararası alanda söz sahibi olduk

"Portatif hava savunma füze sistemimiz SUNGUR, platformlardan sonra tek er tarafından omuzdan atılan versiyonuyla da Mehmetçiğin hizmetinde! İHA'lar, jetler ve helikopterlere karşı etkili olan SUNGUR Silah Sisteminin ilk kafilesini TSK'ya teslim ettik. Hayırlı olsun!" açıklamalarında bulunan İsmail Demir, uluslararası alanda söz sahibi olduğumuzun bir kez daha vurguladı.

Türkiye'nin yurtdışına olan bağımlılığın giderek daha da azaltıldığını dile getiren İsmail Demir; "Artık yurt dışına bağımlı kalmayacağımız bu sistemin tasarım, geliştirme ve üretiminde emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Her zaman söylüyoruz. Bir şey insan yapısıysa biz en iyisini yapabiliriz. Bu vatan ve bu millet aşkıyla çalışan savunma sanayii ailemize selam olsun!" şeklinde konuşarak paylaşımını noktaladı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal