AKSUNGUR'un özellikleri artmaya devam ediyor! Yeni boyut kazandı

Türkiye'nin çift motorlu ilk İnsansız Hava Aracı olan AKSUNGUR'a yeni bir özellik daha kazandırıldı. İşte haberin detayları

19.04.2022-10:44 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-17:10)

Aksungur İHA'ya baz istasyonu özelliği ekletildi. AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı'na (İHA) ilk defa sivil baz istasyonu entegre edilmiştir. Bu özellikle afet durumlarında Data link sistemlerinin üzerinden mobil iletişim kesintisiz bir şekilde sağlanacak. Türkiye'nin çift motorlu ilk İnsansız Hava Aracı olan AKSUNGUR'a yeni bir özellik daha kazandırıldı. 750 kg faydalı yük taşıma kapasitesi bulunan platforma entegre edilmiş sivil Baz İstasyonu üzerinden ilk defa kesintisiz olacak şekilde cep telefonu görüşmesi sağlanmıştır. Turkcell tarafından sağlanmış olan mobil data desteği ile beraber geçekleşen ilk testleri başarılı bir şekilde tamamlanan bu özellik sayesinde AKSUNGUR, deprem, yangın gibi olası afet durumlarında istihbarat, gözetleme, keşif faaliyetlerinin yanında ayrıca baz istasyonu olarak da görev yapabilecek. Baz istasyonu özelliği kazandırılmış AKSUNGUR İHA hakkında görüşlerini ifade eden Türk Hava ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, AKSUNGUR'umuza entegre edilen baz istasyonu ile beraber uçtan uca iletişime çok daha yeni bir boyut kazandırmış olduk. Afet durumlarında mobil iletişimin kesintisiz bir şekilde devam etmesine imkan sağlayacak bu özellik ile ihtiyaç duyulduğu zaman AKSUNGUR mobil baz istasyonu olarak havadan da destek sağlayabilecek'' diye söyledi. 

40 bin fite kadar uzun süreli operasyonlara imkan verip 50 saat havada kalıyor

40 bin fite kadar uzun süren operasyonlara imkan verebilen iki adet turboşarjlı motora sahip AKSUNGUR İHA, EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri içinde barındırma özelliği vardır. İlk uçuşunu 2019 senesinde icra eden platform, 50 saat havada kalma rekoruna sahiptir. Geçtiğimiz dönem Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde Adana'da konuşlu olarak yangın tespiti ve gözetleme görevleri gerçekleştirilen AKSUNGUR'dan şu an da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde 2 adet bulunmaktadır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal