Savcılıktan müjde karar: İsrail ordusuna katılan Türk vatandaşlara soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay adlı kişilerin Türk vatandaşlığına ilişkin hukuki sürecini değerlendirdi. İsrail Ordusu’na katıldıklarını duyuran kişilerin, vatandaşlık durumuyla ilgili verilen itirazı inceleyen Başsavcılık, bu itirazı kabul ederek daha önce alınan hükmü kaldırdı.

17.01.2024-13:57 - (Son Güncelleme: 17.01.2024-18:06) Savcılıktan müjde karar: İsrail ordusuna katılan Türk vatandaşlara soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Soruşturmaya yer yok" kararına yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine, İsrail vatandaşı Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay isimli çifte vatandaşların ifadelerinin alınacağı bildirildi. Sosyal Medya üzerinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen karara destek mesajları yayıldı. Birçok kullanıcı, "Bir yanlıştan dönüldü, Türkiye’de bu katilleri istemiyoruz" gibi ifadelerle kararın değişimine olan memnuniyetlerini dile getirdi.


Tepki çeken paylaşım: İsrail’e katılacağım

İşgalci İsrail'in Gazze katliamının ilk günlerinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mine Gümüşkaya adlı kullanıcı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlarına katılmak için bölgeye gitme niyetini ifade etmişti. Gümüşkaya paylaşımında, ''Aldığım karar üzerine gönüllü olarak İsrail Savunma Kuvvetleri'ne katılma kararı aldım, bir süre buralarda olmayacağım, eminim zafer bizim olacaktır'' ifadelerinde bulunmuştu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal