Savaşın seyri giderek değişiyor! ABD, Ukrayna'yı silahlandırmaya devam ederse savaş Polonya'ya yayılacak!

Yayınlarıyla adeta savaşı daha da kızıştıran Rus devlet televizyonu ve analistleri, ABD'nin Ukrayna'yı silahlandırma çalışmalarına devam etmesi halinde söz konusu savaşın Polonya'ya da tesir edeceğini ifade etti. İşte haberin detayları...

15.07.2022-15:07 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-15:29)

Rus devlet televizyonu Russia-1'de (Rossiya-1) yayınlanan "60 dakika" adındaki programda konuşan Rus sunucu Olga Skabeeva (Olga Skabeyeva), ABD'nin Ukrayna'ya göndermiş olduğu silahlar hakkında değerlendirme yaptı.

Daha önce "Üçüncü Dünya Savaşı başladı", "Bin tane Bayraktar TB2 düşürdük" tarzı spekülatif açıklamalarda bulunan Skabeeva, yapmış olduğu yeni açıklamada ise; savaşın Polonya'ya kadar sıçrayabileceğini dile getirdi.


‘’Amerikalılar 300 kilometre menzilli füzeleri gönderirse, durmayız’’

Öte yandan Rus ordusu; özellikle de Batı dünyasının Kiev'e verdiği silah desteğinden oldukça rahatsız. Geçtiğimiz hafta içerisinde; ABD'nin gönderdiği Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemlerinin (HIMARS) Ukrayna'ya kadar ulaşmıştı.

Böylece bu konuya atıfta bulunan Rus sunucu Olga Skabeeva konuya ilişkin, "Tanrı korusun! Eğer Amerikalılar 300 kilometre menzilli füzeleri gönderirse, durmayız. Varşova'ya kadar ilerleriz" diye söyledi. Ayrıca ABD'nin Ukrayna'ya tedarik ettiği HIMARS'lar 50 mil yani 80 km menzile sahiptir.

Polonya susma hakkını kullandı

Bu durum üzerine Polonya Dışişleri Bakanlığı, Rus sunucunun ifadelerinin ardından Newsweek'in konu hakkındaki sorularını cevapsız bıraktı.

Söz konusu durumda ise, Polonya'nın NATO üyesi olduğunu hatırlatmak gerekmektedir. Bu yüzden böyle bir durumun gerçekleşme ihtimali neredeyse yok denecek kadar az. Moskova yönetimi; böyle bir müdahalede NATO'nun 5. maddesini tetikleyeceğini, direkt olarak NATO'yla savaşacağının farkında.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal