Polonya Başbakan'ı Macron'a yüklendi: Ukrayna için neyi başardınız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron hakkında Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, 'Hitler ile müzakere eder miydin?' dedi.

06.04.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-11:24) Polonya Başbakan'ı Macron'a yüklendi: Ukrayna için neyi başardınız

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş son sürat sürerken bölgede yaşanan can kayıpları giderek artıyor.

Ukrayna’nın Kiev bölgesinde yer alan Bucha kentinin kontrolünü bir ay süredir işgal altına alan Rus güçleri geçtiğimiz gün kentten geri çekilmiş, kente giren Ukrayna ordusu ise sokaklarda ve evlerde çok sayıda sivilin cansız bedeni ile karşı karşıya kalmştı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, sivillerin katledilmesi henüz yeni ortaya çıkmışken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen telefon görüşmesi yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a sert tepki verdi.

'Hitler ile görüşür müydün'

Düzenlediği basın toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a hitap eden Morawiecki, 'Suçlularla pazarlık yapılmamalı, onlarla savaşılmalı. Hiç kimse Hitler'le pazarlık yapmadı. Hitler, Stalin, Pol Pot ile müzakere eder miydin?' şeklinde soru sordu.


'Hangi eylemi durdurdunuz'

Macron'a savaş boyunca elde ettiği başarıları soran Morawiecki, 'Putin ile kaç kez görüştünüz, neyi başardınız? Gerçekleşen eylemlerden herhangi birini durdurdunuz mu?' açıklamasında bulundu.


Fransa'dan Polonya'ya cevap

Morawiecki'nin sözlerine yanıt, Macron'dan değil Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden geldi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Putin'in Batılı ülkelerin taleplerini anlaması için iletişim kanallarının açık olmasının önemine vurgu yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal