Fransa'ya yakışan hareket: İslam'ı hedef alınca 'özgürlük' kendileri hedef alınınca 'kabul edilemez'

Rusya'nın Fransa Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından, Avrupa ülkelerini hedef alan bir karikatürler paylaşıldı. Karikatürler nedeniyle Rusya'nın Paris büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İslam'ı hedef alan karikatürler sonrası yaptığı açıklamada, 'Karikatürlerden vazgeçmeyeceğiz, karikatürler özgürlüktür.' demişti.

26.03.2022-14:43 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-14:54) Fransa'ya yakışan hareket: İslam'ı hedef alınca 'özgürlük' kendileri hedef alınınca 'kabul edilemez'

Fransa'nın yapmış olduğu bu hareket iki yüzlü olduğunu bir kez daha kanıtlar nitelikte.

Ukrayna'ya saldırılarını devam ettiren Rusya'nın Fransa Büyükelçiliği, kendilerine yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerini hedef alan karikatürleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Yaşanılan gelişme doğrultusunda, Fransa'da, sosyal medya hesaplarında Avrupalılara ilişkin paylaşılan bir karikatür sebebiyle Rusya'nın Paris Büyükelçisi Alexey Meshkov, Dışişleri Bakanlığına acilen çağrıldı. Fransa Dışişleri Bakanlığından yapmış olduğu açıklamasında, Rusya'nın Paris Büyükelçiliğinin Twitter'da paylaştığı karikatürün kabul edilemez olduğu dile getirildi.

Büyükelçi Meshkov'un bakanlığa çağrıldığı ifade edilen açıklamada, 'Rusya ile diyalog kanalını sürdürmeye çabalıyoruz ancak bu eylemler tamamen orantısız.' açıklamasında bulundu. Fransız basınındaki haberlerde, büyükelçiliğin Twitter'da paylaştığı karikatürde, diz çökmüş Avrupalıların, ABD'yi temsil eden kişi karşısında küçük düşürücü bir pozisyona konulduğu kaydedildi. Söz konusu paylaşım daha sonra silindi.


Akıllara Macron'un karikatür açıklaması geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2020 yılının sonlarında, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlere ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve 'Fransa'da her şeyin karikatürü yapılır' diye saçma bir cümle kullanmıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal