Ukrayna'da korkunç görüntüler: Sokaklar patlamaya hazır mühimmatlarla doldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken bölgede en güçlü çatışmaların devam ettiği İrpin ve Bucha kentlerinde sokaklarda çok sayıda patlamamış roket ve mayın olduğu görülüyor. Ukrayna-Rusya savaşı sürerken, Ukrayna'nın İrpin ve Bucha kentleri yaşanan şiddetli çatışmanın izlerini henüz kaybetmiş değil.

06.04.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-14:15)

Ukrayna'ya ait İrpin ve Bucha'da bombaların ve mermilerin isabet etmediği çok az sayıda yer bulunurken, yollarda birçok patlamış tank ve zırhlı araçların olduğu görülüyor. Çatışmalar esnasında atılan ancak henüz patlamamış birçok roket ve mühimmat da sokaklarda yer alıyor. Çatışmalar sırasında sokaklara döşenen mayınlar da farklı sokaklarda birçok ayrı noktada yer alıyor. Adeta bir hayalet şehri andıran İrpin ve Bucha'da Ukrayna tarafının mühimmat arama çalışmaları ise sürüyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bucha açıklaması: Görüntüler dehşet verici

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Buchaa ve İrpin bölgelerindeki sivil ölümleriyle ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Bakanlık, "Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir." değerlendirmesinde bulundu. 

Ukrayna'da korkunç görüntüler: Sokaklar patlamaya hazır mühimmatlarla doldu!

Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz.

Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir.

Türkiye, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal