Beyaz Saray'da 'Obamacare' reformu: Obama geldi Biden yalnız kaldı

Beyaz Saray'a gelen Barack Obama'ya katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği sırada Biden'ın yalnız kaldığı anlar kameralara yansıdı.

06.04.2022-09:39 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-12:34) Beyaz Saray'da 'Obamacare' reformu: Obama geldi Biden yalnız kaldı

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 20 Ocak 2017'de görevinden ayrılmasından sonra ilk kez Beyaz Saray'a geldi.

Obama, 'Obamacare' adıyla bilinmekte olan ve düşük gelirli kişilere sağlık sigortası imkanı sunan sağlık sigortası reformunun imzalanmasının yıl dönümüne katıldı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın konuğu olan ve birlikte öğle yemeği yiyen Obama, konuşmasında Biden'ın Obamacare'in bundan sonraki adımlarını takip edeceğini belirtti.


ABD Başkanı Biden yalnız kaldı

İmza töreninin ardından katılımcılar, Obama'nın etrafında toplanarak sağlık reformuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. O sırada Biden ise yalnız kaldı.

Biden'ın arkasına döndüğünde kimsenin olmadığını gördüğü ve ne yapacağını bilmediği anlar, kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.


Obama'nın esprisi salonu kahkahaya boğdu

Diğer taraftan Obama'nın, konuşması sırasında yaptığı espriler ve 2009-2017 yıllarında kendisinin başkan yardımcısı olan Biden'a takılması da salondakilere kahkaha attırdı.

Obama'nın, konuşmasının başında Biden'a 'Sayın Başkan Yardımcısı Biden' diye hitap etmesi katılımcıları gülmekten öldürürken, Obama gülüşmelerin ardından 'Tabii ki bu şakaydı.' diyerek sözlerine netlik kazandırdı.

Biden ise konuşmasında Obama'ya 'Bugün yemek yedik, oturma düzeni konusunda kafamız karıştı.' esprisiyle yanıt verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal