Savaşın başından beri ilk kez Kiev dışına çıktı: Zelenski'nin ilk işi Harkov'a gitmek oldu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus ordusunun saldırılarından en çok etkilenen Ukrayna'nın Harkov kentini ziyaret etti. Savaşın başladığı 24 Şubat tarihinden bu yana ilk kez Kiev bölgesi dışında görüntü veren Zelenski, Harkov Bölge Başkanı Roman Dudin'i görevden aldı. Ukrayna lideri, "Gelip durumu anladım. Onu kovdum. Çünkü o, savaşın ilk günlerinden itibaren şehri savunmak için çalışmıyordu, sadece kendini düşünüyordu. Amacının ne olduğunu öğreneceğiz" dedi.

30.05.2022-10:20 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-18:00)

Rus ordusunun Ukrayna'ya karşı saldırıları son sürat sürüyorken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski cephe hattını ziyaret etti. Rus ordusunun sert saldırılarından en çok etkilenen Ukrayna'nın Harkov kentine gelen Zelenski, Rus ordusunun saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan bu yana ilk kez Kiev bölgesi dışında görüldü.

Harkov'da askerlerle toplantı yaptı

Ukrayna'nın bağımsızlığı için savaştıklarını ve bunun için teşekkürlerini sunan Zelesnki, 'Göstermiş olduğunuz hizmetleriniz için her birinize teşekkür ediyorum.'dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Hepiniz devletimiz için canınızı tehlikeye atıyorsunuz. Ukrayna'nın bağımsızlığını savunduğunuz için teşekkür ederiz. Kendinize iyi bakın' ifadelerinde bulundu. Harkov'da Rusya'nın saldırısı sonucu yıkılan idari ve konut binalarına giden Zelenski, askeri ve sivil yetkililerle birlikte toplantı yaptı. Zelenski, kentte bomba sığınaklarıyla donatılmış modern konutlar yaparak şehri tekrardan inşa etme planlarına yöneldi.


Kentin yüzde 31'i işgal altında

Düzenlenen toplantı doğrultusunda, Harkov Bölgesel Askeri Yönetim Başkanı Oleg Synegubov, bölgedeki toprakların yüzde 31'inin şu anda Rus işgali altında olduğunu vurgulayarak, "Kurtarılan yerleşim birimlerinden bazılarını henüz tam olarak denetleyemiyoruz, tam teşekküllü mayın temizleme yürütemiyoruz ve bombardıman devam ederken kritik altyapıyı yeniden inşa etmeye başlayamıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Ukrayna Güvenlik Servisi şube başkanını kovdu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) Harkov Bölgesi Başkanı Roman Dudin'i görevden aldığını son dakika olarak duyurdu. Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus ordusunun saldırılarından en çok etkilenen Ukrayna'nın Harkov kentine gitti. Zelenski ziyaretinin sonrasında flaş bir açıklama yaparak, "Gelip durumu anladım. Bölgedeki Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) şube başkanını kovdum. Çünkü o, savaşın ilk günlerinden itibaren şehri savunmak için çalışmıyordu, sadece kendini düşünüyordu. Amacının ne olduğunu öğreneceğiz" açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal