Zelenski temmuz ayını işaret etti! 'Felaketin büyüklüğünü anlayacaklar'

Rusya-Ukrayna savaşının yankıları sürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna'nın tahıl ihracat arzına yönelik dikkat çeken ifadelere yer verdi. İşte haberin detayları...

28.05.2022-10:50 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-10:50) Zelenski temmuz ayını işaret etti! 'Felaketin büyüklüğünü anlayacaklar'

Rusya'nın Ukrayna'ya ilişkin saldırılarında bir diğer gündem maddesi de Ukrayna'nın tahıl ihracat arzı konusu oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ülkede ihracatı yapılamayan tahıllar konusu hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu. 

Zelenski, Rusya’nın ülkenin Karadeniz ve Azak Denizi üzerinden ana ihracat yollarını kapatmaya devam etmesinden dolayı Ukrayna’nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu dile getirerek, durumu küresel gıda güvenliği için potansiyel bir "felaket" olarak değerlendirdi. 

22 milyon ton tahıl ambarı 

Devlet Başkanı Zelenski’nin konuya yönelik açıklamasında ise, “Bugün 22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor. Onları ihtiyaç duyulan uluslararası pazarlara tedarik edemeyiz" diye söyledi. 

''Kıtlık tek başına gelmez''

Zelenski bunun yanı sıra açıklamasında söz konusu duruma yönelik, “Kıtlık tek başına gelmez, ona her zaman durumu daha da kötüleştiren, insanların hayatlarını mahveden ve insanlar için güvensiz koşullar oluşturan siyasi bir kaos eşlik eder. Temmuz ayında, birçok ülke geçen yılki hasat stoklarını tükettiğinde, felaketin büyüklüğünü anlayacak” diyerek durumun vahametini belirtti.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal