Brezilya'da toprak kayması sonucu yaşamını yitenlerin sayısı zaman geçtikçe artıyor!

Brezilya'nın doğusunda bulunana Pernambuco eyaletinde dün toprak kayması meydana geldi. Yaşanan felaketin ardından can kaybı zaman geçtikçe artıyor.

30.05.2022-09:59 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-09:59)

Gerçekleşen olay ile ilgili açıklamalarda bulunan Brezilya Bölgesel Kalkınma Bakanı Daniel Ferreira 25 Mayıs Çarşamba gününden itibaren yağan sağanak yağışların yaşadığını işaret ederek, buna bağlı meydana gelen sel ve toprak kaymasına sebebiyet açtığını ifade etti. Yaşanan bu felaketle beraber 44 kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 işinin yaralı olduğunu ve 56 kişinin kayıp olduğu belirtildi. Bakan Ferreira, yaptığı konuşmada bölgede yaşayan 3 bin 957 vatandaşın evsiz kaldığını ve 533 kişinin de bölgeden tahliyelerinin gerçekleştiği ifade edildi.

Yardımlarda bulunulacak

Bakan Fereira, açıklamalarda federal hükümetin yaşanan maddi kayıplar için yardımlarda bulunacağının altını çizerken yapılacak ilk yardımların su, gıda ve temizlik gibi temel ihtiyaçlardan oluşacağını vurguladı. Daha sonraki aşamada ise altyapı çalışmalarının onarımı ve harap olan evlerin tadilat edilerek veya yeniden inşa edilerek vatandaşların evlerine kavuşmaları için çalışacaklarını dile getirdi.

3 bin 957 vatandaşın evsiz kaldı

Kurtarma çalışmalarına devam edildiği ifade edildi

Felaketin gerçekleştiği bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği ifade edildi. Bölgede şu anlık yağışların durduğu fakat ileriki günlerde yine sağanak yağışlar beklendiği konusunda açıklama yapıldı. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal