İsrail'in işgali altındaki Kudüs'te sular dinmiyor: Bayrak Yürüyüşü'nde 45 kişi yaralandı

İsrail’in işgali altındaki Kudüs’te fanatik Yahudilerin Kudüs Günü münasebetiyle düzenledikleri provokatif Bayrak Yürüyüşü’nde 5’i polis, 40’ı Filistinli toplam 45 kişi yaralandı. Çıkan olaylarda şu ana kadar 50’den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirirken, Batı Şeria’da çıkan olaylarda ise 145 kişinin yaralandığı ifade edildi.

30.05.2022-09:53 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-11:33)

Yıllardan beri İsrail'in işgali altında olan Kudüs'te fanatik Yahudilerin Kudüs Günü sebebiyle düzenledikleri provokatif Bayrak Yürüyüşü nedeniyle bölgede gerilim bitmek bilmiyor. Fanatik Yahudilerin Şam Kapısı'nda toplanmaya başladığı saatlerde başlayan gerginlik, yürüyüşün başlaması ile adeta körüklendi. Şimdiye kadar çıkan olaylarda 5'i polis, 40'ı Filistinli toplam 45 kişi yaralanırken, 50'den fazla kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, 40 yaralıdan 15'inin hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Bayrak Yürüyüşü'ne 50 binden fazla kişinin katıldığı tahmin ediliyor

İsrail polisi tarafından yapılan açıklama ışığında, Polis güçleri, herhangi bir şiddet veya düzensizliğe karşı kararlı ve tavizsiz bir müdahale ile bölgede düzen ve güvenliği sağlamak için çalışmaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı. Bir polis sözcüsü ise, İsrail polisinin Bayrak Yürüyüşü'ne "50 binden fazla kişinin' katıldığı düşünülüyor.


Başbakan Benett'ten kolluk kuvvetlerine “sıfır tolerans” emri

İsrail Başbakanı Naftali Benett'in Ofisi tarafından düzenlen açıklama doğrultusunda, Bayrak Yürüyüşü'nde kolluk kuvvetlerine "aşırılık yanlılarının şiddet veya provokasyonlarına sıfır tolerans göstermelerini" emrettiğini dile getirerek, katılımcıların büyük çoğunluğunun kutlama için yürüyüşe katıldığı fakat aşırılık yanlısı azınlıkların da yürüyüşte olduğunu vurguladı.  Yapılan açıklamada, "Herhangi bir şiddet vakası, kovuşturma da dahil olmak üzere tüm ciddiyetle ele alınacaktır” açıklamalarında bulunuldu.

Batı Şeria'da çıkan olaylarda 145 kişi yaralandı

Kudüs'teki Bayrak Yürüyüşü'ne tepki için Filistin'in Batı Şeria bölgesinde sokağa inen Filistinliler ile İsrail güçleri arasında birçok alanda çatışmalar meydana geldi. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın farklı noktalarındaki çatışmalarda 18'i gerçek mermi ile olmak üzere toplam 145 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.


Geçtiğimiz yıl 11 gün süren çatışmalar patlak vermişti

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Bayrak Yürüyüşü nedeniyle İsrail ve Filistin arasında 11 gün süren çatışmalar patlak vermiş, çatışmalarda en az 250 Filistinli ile 13 İsrailli hayata gözlerini yummuştu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal